lördag 6 februari 2010

En aktiv och strålande dag.

Vid lunchtid kom solen fram och lyste upp all snö så det blev riktigt ljust och vackert ute. Det gav också en rejäl energikick i själen. I går kom kicken i samband med att Ulla blev kallad till anställningsintervju på ett jobb hon sökt. Det är bara att hoppas det går bra för jag vet hur väldigt gärna hon vill ha det här jobbet.Båda hundarna mådde verkligen gott av att springa omkring och busa med varandra i solen. Båda fick de jobba med lite djupsnöpulsning när jag tog paus i de andra göromålen. Fixa ved med mera. Båda hundarna vaktade mig när jag stod och höll på med veden. Det var inte bara hundarna som njöt av solen och det milda vädret. Även jag passade på att njuta och vara ute så mycket som möjligt i ljuset. En verkligt skön dag lider mot sitt slut.

fredag 5 februari 2010

Rackarns vad tiden springer iväg, helg igen.

I går kvällvar det energiladdning på Dille. Griima och jag var där och tränade. Vi var inte så många vilket gjorde att det blev intensiv träning med mycket spring. Hade lite väl mycket kläder på mig för det blev riktigt svettigt. Men vad gör det när vi hade skitskoj. Griima var riktigt duktig. Hon överraskade mer än en gång under träningen. Långa löpor med hopp och tunnlar. Snäva dragsvängar, vilket inte funkade så himla bra. När vi körde bana så gick hon för jäkligt bra och sökte hinder som hon inte gjort lika tydligt förut. Väl hemma så var det bara att luta sig tillbaka och njuta av en väl genomförd träning.Dagen har gått riktigt fort. En massa möten och däremellan hämtade jag Gneistis bokföring för att göra revision innan den 13:e.

Pannan saknar fortfarande förmåga att utstråla värme. Pratade med reparatören om att felen inte avhjälpts med ny termospiral och fläkt. Fick ett snabbt svar och ringde direkt till Trä & bygg för att beställa en ny styrbox. Den kommer nog till veckan, hoppas jag. Fördelen är att jag nog inte behöver köpa ny fläkt. Värmer mig i fyra steg tills dess. Vedkapning - vedhuggning - inbärning - eldning.

onsdag 3 februari 2010

Murphy och jag är inga kompisar, vi kommer aldrig att bli det heller

Den där killen "Murphy" och jag kommer aldrig att bli vänner. Han lägger krokben för mig hela tiden. I dag var jag och hämtade en ny fläkt till pannan. Fungerade den - nej - självklart inte. I morgon blir det samtal till reparatör. Måste vara ett elfel någonstans. Som tur är så har kvicksilvret stigit lite så det ligger över 10 minus. I natt kanske jag slipper sova i tröja, långkalsonger och raggsockar?
Trots "ständiga" motgångar så har det varit en bra dag. Ulla fixade hästarna medans jag for omkring med Dennis baklastare och röjde snö. Tidigare i dag kom timmerbilen med ca 11 kubik med prima björkved. Ulla styrde upp det så att veden hamnade på rätt ställe. En bit från källaren. För att kunna komma in i källaren behöver den bara passera sågbock och huggkubbe, Så från nu och framåt har jag inga sysselsättningsproblem.
Griima kommer att få jobba på Dille i morgon kväll. Torsdag = träningskväll. Just nu ligger både Griima och Stina och småsnarkar i soffan på varsin sida om mig. Kan jag ha det bättre?

måndag 1 februari 2010

Stinas vinst uttagen - massage.

I dag var jag med Stina på Hundsalongen där Åre hundrehab håller till den första måndagen varje månad. Perfekt att kunna ha närhet till bra rehab om det så bara är en dag i månaden. Det är ju en bit till Åre. På Storsjöhoppet vann vi ju ett presentkort på massage på Åre hundrehab. Så det kassades in i dag. Snacka om att Stina låg och njöt. Bortsett från lite spänningar i ryggen så var det helt okej med det lilla livet.Nu är både jag och Stina med hela vår familj less på Bore och hans kyla. Vi längtar till sol, värme och roliga banor.
I morgon kan jag förhoppningsvis hämta fläkt och termospiral till pelletsbrännaren. Typiskt att det skulle lägga av när det är som kallast. Det var en kall natt. Endast 9 plusgrader inne på morgonen. Fick elda på bra med ved för att få ut kylan ur huset. Jag hoppas det blir lite bättre värme inatt. Eldar på som sjutton för att bygga upp en liten buffert av värme som förhoppningsvis håller tills i morgon. Och till kvällen så har förhoppningsvis pelletsbrännaren reparerats och ger oss härlig värme igen.

söndag 31 januari 2010

Fullmåne och allt går på arslet.

Fortfarande kallt som på Sibiriska taigan. Ute lyser fullmånen med silvrigt sken över en vitskrudad omgivning. Kallt och stjärnklart. Det kreativa idag var att det blev plogat ganska rejält med hjälp av grannens baklastare.
När jag vaknade i morse hade pannan lagt av med sin värmande verksamhet. Både fläkten och termospiralen hade lagt av. Så i morgon blir det till att jaga rätt på en reparatör som kan fixa det "pronto". Som om inte det var nog så har vattnet till hästarna på lösdriften frusit. Eller rättare sagt så har vattenledningen frusit sönder. Bära dunkar tills det blir mildare väder.
Jag har i allafall två fantastiska hundar. Både Stina och Griima gör att det blir lite lättare. Tråkigt bara att det är så himla kallt. Svårt att komma ut med dom på konditionsträning när det är så här kallt. Kylan tar både på mig och hundarna.
I morgon ska jag ta ut vinsten som jag vann på "Storsjöhoppet". Presentkort på massge hos Åre hundrehab. De har börjat ha mottagning på Hundsalongen i Lillänge en gång i månaden.