söndag 12 februari 2012

Nya erfarenheter och livet är gott att leva.

Ännu en helg har passerat och med den har nya erfarenheter och upplevelser lagts till. En del hade jag gärna varit utan. Lördagen inleddes med att jag for till Kvinnersta ridhus för att titta på när bästa systern ställde ut Stella och Lily. Det var inte utan att det var lite trångt. Det var knappt att det gick att komma fram mellan de olika "ringarna". Jag hittade fram till syster och systerdöttra med de små liven utan vidare äventyr.
Stella vilar ut i knät hos Carolin efter väl uträttat värv. Hon fick bra omdömen med HP och blev BIR-valp. Det var roligt att se hur Lotta hanterade det lilla livet inne i ringen. Det var väldigt länge sedan jag var på utställning sist så det var lite av en ny erfarenhet.
Fantastiskt kul att se hur Leona tog väl hand om Lily i ringen. De hade kanonkontakt hela tiden och såg ut att ha riktigt roligt. Även Lily fick bra omdömen med ett HP. Domaren tyckte även att hon var välvisad vilket Leona får ta till sig.
Efter utställningen så var det dags att säga hej då till besökarna från Jönköping och själv fara vidare till Karlslund och ÖBK´s årsmöte. Ett årsmöte som leddes på ett förträffligt sätt av Rolf Viking som satt som mötesordförande. Mötet fick ajourneras vid två tillfällen då vissa saker var tvungna att kollas upp. Tyvärr diskuterades och spekulerades det av vissa om personliga saker om personer som inte var närvarande på mötet. Detta väckte självklart en del känslor, Tråkigt nog verkade inte dessa som drog igång diskussionen inse vad de drog igång. Jag hoppas dock att de funderade lite efteråt och kom till insikt om att detta hade kunnat hanteras på ett betydligt bättre sätt utan att behöva gå in på personliga förhållanden.
Jag tror dock den valda styrelsen kan komma att fungera riktigt bra. En bra blandning av nya och rutinerade individer samlades för ett kort möte efter det att själva årsmötet blivit klart. Själv sitter jag med som ledamot och vice.
På söndagsmorgonen möttes jag av nyfallen snö, ett par centimetrar och en strålande sol när jag gick ut med hundarna. Lite agilityträning med pigga och alerta hundar gjorde att humöret lade sig på topp. Efter träningen var det hemåt och lite lunch med Ulla. Sedan gick vi ut på en längre promenad i det vackra vädret. På bilden ovan, taget i dag, syns gården från en ny vinkel. Taget från ett skogsparti i en av "kohagarna".
I bilen finns det nu ett 12 volts värmepaket att dra igång så att hundarna inte behöver bli kalla då de är i bilen. Känns bra att inte behöva ha dåligt samvete för dem då de behöver sitta i bilen ibland.