tisdag 25 februari 2014

Huvva vad tiden går fort, och våren är här.

I helgen firade vi en 10-åring i flocken. Stina har blivit gamla damen men det är svårt att se på hennes beteende. Hon är lika lekfull och aktiv som när hon kom från Island. Vad gäller agilityn så har hon sedan i somras bara blivit bättre och bättre. Månne det vara så att Wynjas ungdom smittat ner Stina med ny vitalitet. Verkar faktiskt som om det förhåller sig på det viset. Men gammal är äldst.
 
Blev mycket hundgöra i helgen. På lördagen provade vi viltspår med Wynja. Vi fick hjälp av Lisa Nilsson att lägga två spår. Först ett kort rakt spår för att se hur och om Wynja var intresserad och sedan ett som var längre med två vinklar. Lugnt och sansat löste Wynja båda spåren. Enda problemet var att husse var lite tafatt innan polletten trillade på plats.  Söndagens agilityträning gick också som på räls. Alla tre gjorde bra ifrån sig.
Stina gick ju på som vanligt. Gamla damen är ju säkerheten själv. Wynja fick köra alléslalom vilket fungerar riktigt bra. Bara mer mängdträning så sitter slalomen nog snart. Som avslutning blev det lite bana med hopp och tunnlar. Det blir nog ett riktigt fartvidunder av den här lilla damen.
Griima blev till och med utlånad och sprang en bana med Roger. Hon löste det super och Roger fick verkligen jobba för att hinna med. Kul att se Griima fungerar bra med en annan förare. Var ju första gången och Roger blev ju helt slut. Vet inte vilket som var roligast att se Griima flyta på längs banan heller hur hon tog musten ur Roger…. 
På söndagen körde vi ett enklare spår igen för att kolla om intresset fanns kvar. Helt klart var det så. Hon löste spåret klockrent trots att jag gick bakom. Hon var nu lite piggare på att kampa och bita i rådjursklöven. Men inget går ju upp mot att kampa med husses hemmagjorda kampapporter.
Är ändå mycket, mycket nöjd med vad hon presterat på bara några gånger. Nu var ju till och med husse med i matchen och inte så vilsen som i lördags.

Efter träningen av egna hundar var det dags att köra lite kurs med nybörjargruppen. Det är härligt att se hur förarna har utvecklats och bara får bättre och bättre kontakt med sina fyrfota partners. Också kul att se hur hundarna växer, får mer självförtroende och har mer fokus på sina förare än på de andra hundarna. Hur de mer och mer litar på sina förare och tar hindren mer självständigt. För att inte tala om den glädje som fullkomligt svämmar över inne i ridhuset, både från hundar och förare.

Ni kan vara lugna för att det var tre nöjda hundar jag hade i soffan på söndagskvällen.
Som de flesta redan vet så fuskar jag med att göra lite paracordgrejor. Både till mig själv och till försäljning. Tröttnade dock på att försöka beskriva de olika färgerna jag har. Gjorde två långa "armband" med en kort sektion av varje färg jag har så här långt. Blir ju både enklare och tydligare att visa vilka färger som finns samt hur det kan se ut i färdigt skick.
Tulpaner och krokusar börjar sticka upp små skottur marken. Stora flockar med gäss har börjat flyga över Bolltorp på väg mot Hjälmaren och fälten runt om. Ugglorna har börjat hoa ut sin pilskhet på kvällarna. Ja, det är nog bekräftat. VÅREN ÄR HÄR!