söndag 30 maj 2010

Storleken har en viss betydelse, trots allt.

Söndagskväll och helgen är alldeles strax slut. Det har hunnits med en hel del under helgen. Tävling i Brunflo. Vedsågning och huggning. Tvättat och målat väggarna uppe i lillhallen. För att inte tala om att hundarna verkligen fått bekänna färg. Har cyklat med dom varje dag. Då jag varit hundvakt till Humlan, en border terrier, så har det varit tre hundar som farit runt då jag cyklat.

Älgarna mår riktigt bra av att äta allt det nya gröna som växt upp i naturen. Det gröna syns även efter det att det passerat genom alla älgmagarna. Inte när det ligger på marken men det finns ju hundar som tycker om det på olika sätt.
I fredags så hade Humlan, den lilla rackaren, rullat sig i älgskit när vi var ute på cykelturen. Hela bogen och ena sidan av halsen var full av detta naturens klet.
Började med att spola av tassarna på Stina och Griima innan Humlan fick ta plats i hon i källaren. Blötte ner henne och spolade bort det värsta innan jag schamponerade in henne ordentligt. Allt för att bli av med odören. Det löddrande schampot blev snabbt grönt av osmält klorofyll, så det blev en schamponering till innan jag var klar. Eftersom jag är van sedan tidigare att schamponera lite större hundar så märkte jag till min glädje att det gick både enkelt och snabbt att tvätta av en liten "border". Så visst har storleken en viss betydelse, åtminstone då det gäller renhållning. Peppar, peppar, varken Stina eller Griima har ännu hittat Humlans lilla "gotteplats". Jag hoppas att de inte gör det heller för de är ju något större att tvätta av......Ulla kom hem från Skellefteå där hon varit speaker på deras islandshästtävling. Hon hade haft en riktigt bra helg och var på ett strålande humör. Shoppat loss hade hon också gjort för hon hade med sig en ny sadel hem. Så nu ska det väl ut och ridas till veckan skulle jag tro. För mig så är det en ny arbetsvecka som tar sin början i morgon, måndag. Full fart mot en ny helg som hägrar, denna gång i Umeå där jag och Stina ska tävla.