måndag 28 november 2011

Första advent och ryggskott

Helgen har gått i julens tecken eller snarare sagt adventstecken. Ulla har städat och pynta så fint med ljusstakar och stjärnor i fönstren. Själv har jag fått ryggskott och har försökt hålla mig undan lite. Vi män har ju en förmåga att kvida lite väl höhljutt ibland. I lördags satt jag i traktorn och putsade till hälften av den kvarvarande hagen. Trots ryggen så var det inga större problem att ta sig upp eller köra omkring med slaghacken. Värre var det när jag skulle kliva ner. Det saknades fem långa centimetrar för att jag skulle nå ned med foten på marken. Dom fem centimetrarna gjorde så förbannat ont när jag efter att ha samlat mod för att släppa ner mig. Det var de längsta fem centimetrarna i mitt liv. Jag bidrog i alla fall med något även om jag helst velat hjälpa till inne.
Visst blev det bra ute och inte kände jag mig särskilt skamsen. När jag kom in hade Ulla dragit fram diskmaskinen. Den hade slutat fungera sedan ett par dagar. Förmodligen hade den blivit "dödad" av en mus som knaprat på kablarna inne i maskinen och skapat en kortis. Fullt av musskit och söndertuggad isolering var de enda spår råttjäkeln hade lämnat efter sig, förutom en död tvättmaskin. Det luktade lite illa om maskin så förhoppningsvis hade maskinen lyckats dräpa råttan innan den dog själv.
Våra katter är lite knäppa. Vår Puma tycker ju om att sova i badkaret här hemma medan Jessicas Gizmo verkar gilla att vila i handfatet. Man kan ju undra varför de vill sova så vattennära då de är så försiktiga med vatten annars.
Som vanligt så sätter sig hundarna på lämplig plats för att hålla koll på markerna och strävar nog efter att håll vildsvinen borta. Har upptäckt att de bökat upp grästorvor ute i hagen bara 50 meter från kåken. Verkar inte vara någon större flock utan bara några enstaka djur. Det är nog så jäkligt. Jag kanske ska kolla upp ett lasersikte till 92:an?