tisdag 29 september 2009

Stina har avnjutit sin vinst

Idag var jag och Stina iväg och plockade ut vinsten vi vann på Aspåstävlingen. En massage för hund. Stina njöt verkligen av behandlingen. Det var inga större fel på hennes muskler och leder. Lite spänd i vissa delar men inget anmärkningsvärt. Alla borde ge sina hundar en genomgång och massage. Dels för att kolla igenom sin hund men också för att lära sig hur man masserar sin hund för att förebygga skador men också för att få en närmare kontakt med sin hund.

I går var jag och lämnade blod igen för första gången på många år. Det gick bra men jag ska sluta ta de järntabletter jag fick med mig. Snacka om att de drog igång magen på ett mer negativt sätt än vad man är van vid. Så till i morgon hoppas jag alla "symptom" försvunnit.

På lördag ska jag och Stina ha uppvisning i Åre på marknaden. Vi kommer att hålla till på kyrklägdan och har uppvisningar klockan 12.00 och 15.00. Däremellan kommer vi att vara på plats för att prata om agility och ha lite prova på verksamhet. Det är Åre hundrehab som anordnar den här verksamheten. Gå gärna in på deras hemsida och kolla. Länken hittar du längre ner på vänstersidan under länkar och bloggar jag följer.

måndag 28 september 2009

Det som stinker är funnet....

Har nu äntligen kommit på vad det är Stina så gärna rullar sig i och som stinker så förbaskat illa. Lösningen var enkel men det luktar ju inte godare för det.
Svamp eller rättare sagt stinksvamp som börjat ruttna. Då hon rullat sig i det så luktar det faktiskt nästan som ruttet kött, huvva. Har också fått ganska bra koll på var på gården dessa små "läckerheter" ståtar med sin närvaro. Så när Stina med något längtande i sin blick börjar dra sig mot dessa platser för att "parfymera" sig gäller det att vara med och ropa på henne så att hon inte fullföljer.
Ännu en måndag har lagt sig till historien. Dagen har varit fulltecknad med verksamhet, både på jobbet och hemmavid. Nu lockar sängen med sin mjukhet och värme där kroppen kan få slappna av och sova.
Innan sömnen infinner sig så kommer jag nog att fundera ut upplägg på de uppvisningar Stina och jag ska ha i Åre under Åremarknad nu på lördag. Ska bli roligt. Uppvisningar är riktigt bra "tävlingsträning".

söndag 27 september 2009

Seg söndag, men den slutade bra.

Klockan tio åkte jag och Ulla iväg till Tengens. Auktion på Signes kvarlåtenskap. Jag och Ulla var i alla fall där och kollade in lite prylar. Vi fick väl i stort sett det vi bjöd på och till ett bra pris. Förutom de sakerna från Signe så bjöd jag på en ränsel i läder och fick den. Ulla var nöjd med det hon ropade in.
Himla skönt att detta är över. Nu kan vi gå vidare.

På hemvägen köpte vi pizza och frossade på när vi kom hem. Gott, gott i gott gott.
Efter att ha svullat i sig pizzan gick jag ut med hundarna. Tog in en höbal i ligghallen, mockade, ställde iordning kvällsmaten till hästarna. En skön skogspromenad med hundarna följt av lite kloklippning och borstning av de små gullklimparna. Nu ligger de i soffan och på golvet i hallen och njuter.