lördag 29 maj 2010

Helg och tävling.

Helg igen. Tiden bara rusar iväg. I torsdags hade vi en mäklare på besök. Vi ska kolla upp vad vi kan få om vi säljer. Tanken är att vi ska flytta söderut. Redan nu tittar vi efter en gård neröver som vi kan köpa tillsammans med Jessica och Sebbe. Jag kommer att jobba kvar och pendla, ett tag i alla fall. Ingenting är bestämt ännu men det är lika bra att vara öppen med planerna.

Ulla är i Skellefteå som speaker på en islandshästtävling. Solveig gör henne sällskap där så jag är hemma själv med hundarna plus Humlan som jag är hundvakt till under helgen. De får röra på sig rejält. Har cyklat med dem både i går och i dag. Även i morgon blir det en tur på cykel med hundarna upp på Halåsberget. Är så himla skönt att få röra på sig själv och samtidigt låta hundarna sträcka ut ordentligt.

I dag hade Roger sin tävlingsledarexamination i Brunflo. Det blev en massa starter så med antalet och det braiga genomförandet blev han godkänd. Jag och Stina gjorde tre starter och hade tre nollade lopp. En 3:e placering, 6:a och en 4:e placering blev resultatet efter dagen. Jag är mer än nöjd med vår insats. Det enda smolket i bägaren var att jag hade glömt att stoppa in en skiva i kameran så agilityloppet blev tyvärr inte filmat men hopploppen finns på youtube.Griima och Humlan var med och fick lite miljöträning. Det var lite jobbigt för båda med allt folk och alla hundar men de skötte sig bra och var lite trötta i skallen då vi kom hem.

Väl hemma var det dags att fodra lite hästar och fixa till lite. Målning i hallen stod sedan på agendan. Det var en del som inte blev gjort när vi målade sist men nu ska det äntligen bli gjort. Efter mycket om och men så fick jag till filmen från tävlingen i Tranås.Det var något digitalt vingel med det program jag använt tidigare så nu lyckades jag med konststycket att lära mig ett nytt program. Ja, hjälpligt åtminstone. I detta programmet fanns det en hel del andra roliga saker som gick att göra. Nu blir det till att skaffa sig lite tid för att prova på och jobba med "det senaste".

måndag 24 maj 2010

Ånyo en måndag som passerat.

Ännu en helg som passerat. I går var jag och Stina på Jamtli. Vi hade tre uppvisningar och gjorde som vanligt succe. Ja det var nog mer Stina som charmade åskådarna än jag. Trots allt så kändes det helt ok även om det regnade lite av och till.Stina skällde en hel del på de hundarna som fick prova på "hennes" bana. Men hon är allt en liten publikfriare som charmar allt och alla. Prövade en helt ny grej på uppvisningarna. Då vi hade kört klart uppvisningarna så fick någon ur publiken komma in och prova på att handla Stina på en enklare bana. Var de bara tydliga och talade om vad hon skulle göra så löste hon ut det utan problem. Det var två ungar som fick testa och det gick bra. Tar nog med mig det upp till Fäviken. Stina gick även riktigt bra då jag handlade utan kommandon och bara använde kroppen. Det var riktigt häftigt att testa.
Griima fick också visa upp sina färdigheter mellan uppvisningana. Hon har mognat på sig ordentligt på slalomen. Har börjat räta upp käpparna lite och hon går på riktigt bra och krånglar sin vingliga kropp mellan pinnarna. Balansbommen rör hon sig över som om hon aldrig gjort något annat. Vem har kunnat tro att hon bara för en månad sedan konsekvent vägrade gå upp på. Gungbrädan väntar vi nog med ett tag till.

Annars så har helgen flutit på utan större våldsamheter och arbetet är som vanligt. Ja, vanligt och vanligt? Det strular väl på som vanligt med dagliga happenings och ändringar i sista minuten. Kunde väl varit lite bättre framförhållning kan tyckas.
Skönt att kunna komma ut och cykla med hundarna på kvällarna. Det har blivit lite av en ritual och tvång att ge sig ut en sväng på kvällarna. Känns riktigt bra och jag märker att konditionen har kommit tillbaka. Problemen med fotlederna har nästan försvunnit helt.