söndag 11 augusti 2013

Fullvärdig medlem, hundbadsfunderingar och fy katten vilka idioter det finns.

 Vårt senaste tillskott i flocken, Wynja, är inte så liten längre. Trots att hon inte är mer än 4 månader så har hon växt på sig ordentligt. Dessutom så är hon nu en fullvärdig medlem i det Bolltorpska gänget. Hon var nog inte "hangaround" eller prospect" mer än någon/några veckor innan hon togs upp som fullvärdig medlem av samtliga i det Bolltorpska gänget och numera aktivt jobbar för att få ta så stor plats som möjligt.
 Vår nya gårdvar försöker göra allt för att se stor och husvaktande ut. Med detta misslyckas hon kapitalt. Det är bara för henne att inse fakta, hon är "gängets" lilla sötnos och hon kan inte ens vakta sina egna tuggben....

Wynja visade att hon har rätt gener och besitter mod i överflöd. Utan pardon så kastade hon sig ut från en sten och liksom dök ut i Hjälmaren. Det var nog mer en miss än planerat. Hon ville ju ut till husse och de två stora tjejerna som simmade ute på djupt vatten. Men som liten ska man ju hålla sig på lite grundare vatten och simma lugnt. Wynja simmade lugnt och metodiskt utan att plaska frenetiskt som man ibland kan se hos hundar som badar för första gången. Imponerande att se hur simningen bara började fungera.
 Agilityhandlingen kommer väl till pass även ute i vattnet. Med handen styr jag enkelt de två simmande damerna runt mig. Fast de helst av allt skulle vilja klänga sig upp på mig. Jag är riktigt tacksam för att handlingen funkar. Annars hade det sett ut som om alla Hjälmarens gösar varit på och försökt ta sig en munsbit på min spolformade gosskropp. Långa rivmärken är inget som klär en snygg kropp som min;-) Vi har hittat en liten fin badplats där man får bada med hundar. Dvs kommunen har inte förbjudit det ännu. Den ligger i närheten av Vinöfärjan vid Hampetorp.

Ska nog ta och lämna in ett medborgarförslag till kommunen om att det på vissa badplatser borde vara tillåtet att bada med hund, på ena sidan i nalla fall. Hävdar de att det stör och att allergiska människor då inte kan vara där så finns det motargument för det.
  1. En hund som får må bra med sin förare stör omgivningen mindre än en som ligger och röker på badplatsen.
  2. 99% av alla hundägare plockar upp efter sina hundar då "olyckan" är framme. Hur många badgäster på en badplats tar med sig "sitt" skräp och "sina" fimpar när de reser sig upp och går?
  3. Det finns tydliga lagar och regler på hur man ska "hålla" sin hund så att den inte stör omgivningen. Borde kanske vara liknande regelverk för rökare/nedskräpare......
  4. Om allergiker reagerar på att hundar badar i sjön borde de kolla vad som badar vid sidan av badplatsen. Eller vad som rör sig på badstranden under de mörka timmarna. Då kommer de små håriga fram för att kalasa på det som de badande inte behagat ta med sig eller kastat i för detta avsedda kärl. För att inte tala om de rökare som ligger och solbadar vid sidan om dem och glatt erbjuder gratis nikotin och tjära....
Jag säger inte att det är så här men jag har ju börjat fundera. I vissa avseenden så jagas vi hundägare mer än rökare som jag erfar. Men det har ju alltid varit lätt att slå ner på en minoritet. Som sagt lite egna funderingar över hur jag tycker det borde vara. Ta det som en hundägares klagan eller vad som.
Tuggben ja. Är evinnerligt tacksam för att Wynja älskar dessa underbara ben. Jag vågar inte tänka på hur det kunnat se ut hemma annars med söndertuggade bords- och stolsben. Avgnagda trösklar och dörrfoder samt söndertuggade mattor. För nu har det börjat klia i de små valpgaddarna rejält.
 
I går var vi i Askersund och tittade på hundutställningen. Vi ville bland annat se lite kooikrar och prata med de som har den rasen för att vidga vår kunskap. Vi blev jättebra bemötta av dessa och vi fick dessutom en massa miljöträning för Wynja. Tyckte det var riktigt bra och mina förutfattade meningar om utställningar och utställningsfolk kom delvis att försvinna. Kändes riktigt bra.
Då vi satt vid stora ringen för att se finalerna hände det som inte ska få hända. 
 
Wynja låg och sov bredvid mig på en filt då en keeshound med "långt" koppel bara kom fram och nosade. Lilltjejen vaknade abrupt och gjorde av ren rädsla utfall mot den objudne gästen med ett gällt skall. Ingen som helst reaktion från matte som bara gick vidare. Både jag och Ulla var så förvånade över mattens avsaknad av empati att vi inte ens kom oss för att bli förbannade....förrän efteråt. Som sagt det finns ömsom. Själv skulle jag aldrig låta mina hundar gå fram till en hund som ligger och sover man vet aldrig vad som kan ske i ett yrvaket litet huvud, man vet ju hur man är själv;-)
Denna lilla incident som kunnat bli riktigt alvarlig för Wynjas fortsatta förtroende för andra hundar.
 
Vad gäller folk som är i viss avsaknad av empatiskförmåga så har jag stött på dom både lite här och där. Även på ställen där man definitivt inte förväntar sig att de finns men de finns precis överallt.
 
Min blogg. Mina tankar och funderingar utifrån mitt perspektiv. Om det jag skriver gläder, upprör eller gör någon förbannad blir jag bara glad. Då har jag ju berört någon.........