tisdag 27 juli 2010

Dags att turista i Jämtland?

Ett tag sedan jag skrev på bloggen sist. Det har varit mycket på jobbet, en del resande söderut samt visningar av gården här hemma med allt vad det innebär. Nu har det lugnat sig lite.
Angående rubriken så var det Ulla som nämnde det i bilen idag när vi for till stan. När vi nu har bestämt oss för att flytta söderut så det är kanske på tiden att vi turistar lite i omnejden innan vi drar. Mus-Olles museum, Moose-garden med mera. Men om vi inte har varit intresserade innan varför skulle vi plötsligt titta på sådana saker nu? Jag tycker det är bättre att återuppleva platser som vi besökt och gillat för att fördjupa upplevelsen och få den förstärkt med oss ner till Närke.
På torsdag far jag till Fäviken för att bygga banan för agilityuppvisningar, fjärde året i rad med Stina. Kanske blir det sista gången? Så på fredag/lördag/söndag är det 2 uppvisningar per dag och lite prova på för hugade ekipage. Ska bli riktigt roligt. Nu är det bara att hoppas på att vädrets makter står oss bi så att det åtminstone är uppehåll. Mycket roligt har man sett sedan jag sist skrev i bloggen, vad sägs till exempel om;
* Millan (liten honkatt) hoppar på Griima, greppar henne om halsen och försöker bryta ner henne. Griima var mycket förvånad över den lilla kattans försök till kraftmätning.
* Morris (den återuppståndna grå) kommer med en fet sork och lägger den framför Millan (liten honkatt), slickar henne på huvudet och lägger sig sedan en bit ifrån henne för att se på när hon slukar gåvan.
* Lillfölet skrämmer slag på Griima då hon nyfiket går fram mot honom. Han frustar till och Griima gör en frivolt ut ur hagen.
* Stina rusar in för att skälla ut och kaxa mot Thinna. Saken är den att hon går i en annan hage. Hästen hon skäller på heter Jappra och har sällskap av en ardenner i hagen. När Stina ser ardennern och inser sin jättemiss flyr hon för livet. Hästarna tittar bara föraktfullt på den skräckslaget flyende...
* Två nyfikna nosar på en igelkott. Den är blixtstilla men luktar tydligen jättegott för båda hundarna upptäcker att igelkottstaggar är vassa. Förvånat fnyser de och nonchalerar det lilla taggiga livet så intensivt att jag bara måste le.
* Puma (dotterns katt) tog verkligen befälet över hundarna när vi hälsade på Sebbe i Katrineholm. När vi kom sprang hon rätt på hundarna, svansen rätt upp och utfälld till tredubbla storleken. Både Stina och Griima köpte direkt vem som var boss på torpet.