lördag 14 juni 2014

Hemkomst, comeback och nu är det semester

Efter tre veckors bortavaro kom Millan till slut hem. Ja vi fick åka och hämta henne nere hos Lennart i Tunäs, ca 3 km från Bolltorp. Lennart ringde och berättade att Millan var 10 meter ifrån honom vid traktorn. Bara att släppa allt och fara iväg. Ulla hann knappt byta om innan det var dags att kasta sig i bilen för att hämta hem det lilla livet. Några klösmärken senare så var i alla fall Millan hemma inom de Bolltorpska väggarna. Ägde hundarna och bara tog det lugnt. Hon funderade nog en hel del över uppståndelsen som hennes hemkomst innebar. "Jag hade ju bara varit ute en sväng", tycktes hon tänka. Känns skönt att flocken är på samma ställe igen och inte spridd över bygden.
 Det Bolltorpska hemmet lyser av sommar och värme. Poolen är ute och ska snart invigas. Blir nog under morgondagen när plintarna till altantrappan kommit på plats. Sedan är det bara resten kvar - snickeriarbetena. Att få skapa med händerna är något jag verkligen trivs med. Dessutom ska det bli skönt att få altanen färdig med trappa och allt.
Framför mig har jag nu fyra veckors semester där mycket skall göras och fixas. Men jag trivs med det och sedan blir det några längre utflykter också. Bland annat för att besöka "VBD" och hennes pojkvän samt ett gästspel på Fäviken Game Fair i slutet av juli.
Hemmabanan har varit ute på en kortare turné. Vi var i Odensbacken den 30 maj och hade uppvisning på kvarnbacken i samband med Odensbacka marken. Det verkade vara ett uppskattat inslag då jag tillsammans med Stina, Griima och Wynja sprang runt mellan hindren och visade hur vansinnigt kul man kan ha tillsammans med sin hund.

En lördag var jag med de båda äldre hundarna i Frövi och tävlade. Wynja det lilla livet fick vara kvar hemma hos Ulla och mysa.
Stina gjorde jättebra ifrån sig i klass 3 men jag bestämde mig för att hon nu gjort sin sista klass 3 start. Maxade hopphinder tar på hennes gamla kropp. Får bli inofficiella klasser och lagstarter framöver. Men snacka om att den gamla damen njöt av varenda meter vi tog på banan.
Griima gjorde också bra ifrån sig. Hennes kontaktfält i agilityklassen fick jag ståpäls av. Synd bara att domaren missade avfarten på balanshindret. Det satt men domaren hade dålig vinkel och dömde 5 fel. Skit händer. Den sista ag2 pinnen tar vi någon annan gång...
I kväll var det "agrillity" på Segersjö hundsällskap. Vi började med en rolig skojtävling. Rolig och snabb bana med flyt som även hade en del handlingssvårigheter. Fick springa på som en tok med både Stina och Griima. Gick jättebra och var jätteskoj. Även Wynja fick prova på delar av den. Döm om min glädje då hon tog 6 portar i slalom utan problem. Vilken liten tjej, va. Mäkta stolt husse.
 
Efter det var det en tipspromenad följt av en trekamp som jag lyckades vinna. Tipspromenaden var inte riktigt min grej men det var trekampen med kastgrenar. Under tiden trekampen varade så tändes grillarna och köttet kastades på gallret för att fräsa till. Långbord på trädäcket utanför blåbaracken med god mat var en perfekt avslutning på en fantastisk skön kväll. Vi var nitton stycken som trivdes i varandras sällskap och njöt av mat, väder och goda samtal.
 
Tack alla för att ni finns och att jag får vara en del av det...