lördag 23 januari 2010

Livet är gott att leva.

I torsdags var jag och Grima och tränade på Dille. Hon gick som en liten klocka när vi körde olika kombinationer med svängar. Då vi körde en längre bana med enbart hopphinder och tunnel så gick det så himla fort att jag inte hann styra henne. Jag måste lära mig att handla henne klart annorlunda än Stina. Nu blir det lite körigt att hålla isär handlingen mellan mina två agilitybusar.

Under gårdagen så var det ganska körigt med en massa olika möten men det gick bra. Så det var riktigt skönt att göra helg. I dag var det mulet och blåste lite. Trots det så var temperaturen riktigt dräglig, bara minus 6. Hade tänkt rida ut med hundarna på Center men upptäckte att han saknade skor och med min bristande ridkompetens så var det inget att chansa på. Skulle han halka till när jag inte var beredd så hade jag fått en rejäl luftfärd - inte aktuellt med min åldrande kropp. Tog istället med mig hundarna på en långpromenad. Solveig var ute och red med Ulla och alla inhysingar så Humlan fick följa med mig. Både Stina och Griima hade spring i benen och utforskade i stort sett alla spår som gick ut från vägen. Kanonbra att de plogar vägarna upp till flygradarn och väderradarn, det gör att det inte alls är några problem att promenera eller rida.
Så idag kan jag säga att det är gott att leva. Jag har förmånen att ha härliga människor och djur omkring mig.

tisdag 19 januari 2010

Äntligen hemma

Två dagar med arbete i Umeå. Bra dagar men nu äntligen hemma. Två håriga som mer eller mindre skrek när husse klev in genom dörren. Det kändes mer än välkomnande. Naturligtvis var även Ulla glad att jag kom hem. Dock sprang inte hon omkring och skrek och viftade på rumpan. Hade hon gjort det så hade jag verkligen blivit förvånad.
Under den gångna helgen så försvann den värsta kylan och temperaturen låg på runt -5. Även frosten från träden försvann då vinden kom tillbaka. På lördagen var det hagbyte för hästarna. "Inhysingarna" hjälpte till och Ulla arbetsledde vilket gjorde att det gick väldigt galant och lätt. Sedan lånade jag baklastaren av Denis och plockade undan snö så att det går att nyttja utrymmena lite bättre.
I söndags tog jag med hundarna då jag red ut en sväng på Ljufur. De var glada över att få komma ut och rasa loss utan täcken. Båda två trivdes med den nu lite mer moderata temperaturen. Båda fick sig en genomkörare av klotång och ryktborstar.

Förra veckan var första "riktiga" arbetsveckan efter jul. Det var mycket att ta tag i och ycket blev gjort.
I onsdags kom transport med 50 hösilagebalar. De tar lite plats men de ligger bra uppradade så att de är lätta att rulla in i hagarna. Till ryttarnas stora glädje så fixade Ulla till så att ridplan blev snöröjd i veckan. Så nu hoppas jag att det inte kommer en massa nysnö utan att vi kan njuta lite av genomfört arbete