lördag 21 november 2009

Nu är vovvarna nöjda

Lördagskväll. Det har varit en lång dag. Har hållit på med att gräva och lägga ner vattenslang samt markisolera då samfällighetsföreningen håller på att dra om vattnet. Lite sent påtänkta att göra det nu tycker jag men de andra tänker nog inte i samma banor eftersom vi gör det nu.Så den ljusa delen av dagen gick åt till detta så hundarna fick träna i mörker. Ja det var inte kolsvart eftersom jag tände om en strålkastare och riktade den utåt. Uppletande av föremål i mörker blev en ny erfarenhet för både mig och vovvsingarna. Detta till trots så löste både Stina & Griima uppgiften på ett alldeles utmärkt sätt.
Till Stina hade jag lagt ut tre kampleksaker som jag skickade ut henne att leta upp och apportera en efter en. Griima fick nöja sig med en än så länge. Utmaningen kommer att ökas över tiden.
När vi kommit in så fick mina två tjejer lite omvårdnad. Tassarna spolades, klorna klipptes och pälsarna ryktades. Nu ligger de nöjda och tillfreds och bara njuter.
Satt och tittade lite bland mina foton i datorn. På den första bilden hoppar Stina över ett av sponsorhindren inför "Storsjöhoppet". Hon ser ju smått tokig ut när hon ser ut att försöka få tungan rätt i mun. På den andra bilden sitter Humlan (Solveigs hund) och Stina. De nonchalerar helt mig som fotar utan kollar läget på annat håll. Men visst är bilden fin.

torsdag 19 november 2009

"Slagen" liten Griima

Ikväll var det träning på Dille för gruppen med nya hundar. Griima och jag var självklart med. Det gick generellt sett riktigt bra. Vi var inte så många och övningarna hade bra flyt så det blev mycket träning. Tur att vi bara håller på i två timmar för efter en och en halv så var det slut på Griima. Hon hade verkligen bjudit till men sen orkade hon inte med mer. Hon är jätteduktig både på själva hinderträningen och det sociala spelet som är runt. Ta i trä men jag använder inte koppel på henne alls under träningarna(bara när vi kör träning på balansbommen, och då bara de två första passagerna).
När vi kom hem så tog jag ut Stina, som varit själv hemma. Fodrade hästarna och hundarna rasade runt ute. Tur att vi har en stor tvättho i källaren för båda fick passera den och en handduk innan de fick springa upp. Griima gick direkt till korgen och vek ner sig. Visst ser hon nöjd ut?
I helgen får jag se hur det är med Stina. Det verkar som om hon har en sträckning i ljumsken. Hon haltar inte men ömmar vid tryck så jag får se hur det blir med träningen för henne nästa vecka. Nu får hon vila sig i form och ta det lite lugnt.

måndag 16 november 2009

Ny vecka, nya möjligheter.

Helgen är lagd till handlingarna, liksom veckans första dag. I helgen har Ulla haft kurs. Jag har hjälpt till med att lägga ner slang till samfälligheten som håller på att lägga om vattnet. Naturligtvis så töade det i söndags med allt vad det innebär. När jag gick hem från slangläggningen vägde stövlarna säkert 5 kilo styck. De var fulla av lera som kletat fast. Ja hela jag såg ut som en lergubbe...
Ulla tog med sig våra små vovvsingar på en långpromenad på dan. Bra för hundarna och bra för Ulla med tanke på att hon behöver få igång sitt knä lite försiktigt. Sen är ju inte Ulla den person som är känd för att ta det lugnt, även om det behövs.
Ikväll var jag och Ulla och tittade på jordens undergång som den kommer att gå till enligt Hollywood. Vi såg "2012" och jag ger den 4 hundbett på den femgradiga bettskalan. Att den var ca 2½ timma märktes inte då man satt i salongen. Det var grejor på gång i stort sett hela tiden. Väl investerad tid.