fredag 7 augusti 2009

Fredag med bad och grillat

Efter en dag å jobbet som var alldeles för varm. Framför allt inne på kontoret kändes det skönt att fara hemåt. Efter att ha rastat hundarna och stökat lite hemma så kom Ulla och Jessica hem från stan.

Tillsammans for vi iväg till Storsjön. Där väntade Solveig och Humlan och snabbt var hundarna i vattnet. Vi badade allihopa utom Ulla som höll sig vid stranden. Humlan är lite av en badkruka och höll sig mest där hon kunde stå på bottnen. Stina & Griima for ut och in som sälar.
Vattnet kändes kallt först men när jag väl varit i så var det riktigt skönt. Stina simmade på bra när hon trodde jag skulle försöka hinna först till hennes utkastade apport.

Griima dök som en utter då hon sökte sin apport som sjönk ner en bit innan den sakta flöt upp igen efter att ha slagit ner efter ett kast. Stina simmade med kraftfulla tag då hon apporterade. Det var skithäftigt att se hur hon jobbade framåt i vattnet.

Senare grillade Ulla kyckling och Jessica kokade ris och severade. Kanonbra mat för en hungrande mage. Solveig var ute och red en sväng under tiden som jag gjorde kaffe och Ulla fixade till en blåbärspaj på en del av blåbären som Solveig plockade igår.
En mumsig avslutning på en skön dag.

onsdag 5 augusti 2009

Skönt med en ledig dag

I dag har jag varit ledig och pysslat hemma. Var och klppte mig och köte nya knivar till gräsklipparen. Glad och vass puttrade hon på en stund innan en knivaxel gick av. Dags att ställa henne igen, i väntan på nya delar och reparation....

Stina & Griima följde med Jessica och Solveig då de var ute och red. Naturligtvis så var även Humlan med. Bra att de fick komma ut i skogen en sväng. De tyckte nog att det var skönt för de verkade riktigt nöjda efteråt.

Ulla skulle till arie på middag så Jessica fixade vår middag hemma. Det blev tacos och det var kanongott. Fick komma till dukat bord. Jag mockade hon fixade käket. En mycket bra deal tyckte både Jessica och jag.

När vi ätit for vi till "småhästarna" i Aspås. Kollade till dem och satte på myggmedel. Stina och Griima var med men de tyckte att hästarna var otäcka eftersom de var både stora och mycket nyfikna på hundarna. Både Stina och Griima såg till att ha ett rejält avstånd mellan sig och hästarna. Veiga gjorde utfall mot Stina vilket gjorde att Stina remmade allt vad tygen höll för att hålla distansen.

Väl hemma fick jag hjälpa Jessica att binda om ett sår som hon upptäckt på Kopur.En skönt ledig men aktiv dag tog slut efter det att jag hämtat hem Ulla från Marie.
Somnade helt ovaggad efter "Navy CIS".

tisdag 4 augusti 2009

Ny vecka och DM-filmen är klar

Ännu en vecka tog sin början. Det är mycket runt omkring nu, både på jobbet och hemmavid. Planeringen för Signes begravning tar mer energi än vad det borde. Att en del individer inte kan se nu och framåt. Somliga strävar tyvärr efter att rättfärdiga sin egen historia bakåt istället för att se möjligheterna framåt. Åh, vad dom är naiva och jobbiga. Riktiga energitjuvar.

Tur att jag håller på med något som verkligen ger en energikick. Efter jobbet i går så träffades jag, Ulla och Jessica vid Storsjön för att låta hundarna simträna. Trevlgt värre och bra för Stina & Griima.

Då jag kom hem låg det ett brev från min syster, Lotta, och väntade. Tack så mycket Lotta orden du skrev värmde och lyste upp.

Eferåt så fixade jag till gräsklipparen som fått lite förslitningsskador. Så nu rullar hon glatt klippande igen.

Sedan var det dags att plocka fram datorn och redigera filmen från DM. Resultatet ser ni ovan. Fy sjutton vad jag och Stina hade kul......

söndag 2 augusti 2009

DM i Timrå


Jag är jättenöjd med min och Stinas insatser på DM i Timrå. 3 nollade lopp och de andra loppen med sammanlagt 22,93 fel, fördelade på 5, 12 och 5,93. Alltså inga DQ.
Det var fart och tryck på Stina i alla loppen. De gånger det blev fel var helt och hållet mitt fel.
Vi kom på en femte plats. Bland pristagarna i largeklassen var det bara 2:an som inte tävlade för ÖBHK. I mediumklassen fick ÖBHK en silverpeng och i small klassen hade klubben ingen tävlande.

Nästa gång vi visar oss på banorna blir i slutet av augusti nere i Hudiksvall. Nu ska jag redigera filmerna och när det är klart lägger jag ut den klippta versionen på bloggen.