lördag 12 december 2009

Några dagar sedan sista inlägget, mycket har hänt.

Dille hade besök av mig och Stina i torsdags kväll. Vi körde banträning på en bana som Anna-Karin tagit med sig från en finsk domare. Klurig, rolig och snabb bana. Stina gick som en gudinna. Inte ett fel, de små som blev var enbart mig det berodde på. Träningskvällen var en riktig energiladdare för mig. Fick enormt med påfyllning vilket jag behövde.
I går, fredag var jag iväg och hämtade hö i Gisselåsen vilket gick utan makemang. Problemet om när jag var nästan hemma. Det var halt i backen och jag kom nästan ända hem. Då jag hade 100 meter kvar släppte fästet helt och jag blev stående strax nedanför parkeringen. Smidigt tänkte jag, bromsade fast ekipaget och gick till spånkammaren och hämtade en hink med sand. När jag kom tillbaka hade hela det satans ekipaget elegant glidit bakåt och ner i diket. In och bad Ulla om att komma ut när jag kommit med Dennis traktor. Snabbt kopplade jag fast och sedan drogs allt enkelt och lätt upp.
På väg till Gisselåsen var jag inne och hyrde en bilmaskin på Cramo. Så nu ska muren i ligghallen bort. I dag påbörjades arbetet med att bila bort muren. Nu i kväll ser jag att jag varit en riktig tidsoptimist. Det tar betydligt längre tid än vad jag tänkt mig.
I morse for Ulla och Solveig till Strömsholm för att hämta hem Jessica och hästar. De kommer att vara där nere några dagar och bland annat titta på Strömsholmselevernas julshow. Så sent på onsdag kommer de hem...Jag tog en paus i bilandet och gav mig ut på en ridtur. Ljufur ställde snällt upp och bar mig upp på Halåsberget och jag hade två lyckliga hundar som sprang framför. Bilden här ovanför tog jag med mobilen då vi red ner från berget och hemåt igen. Visst är det en härlig utsikt. En sån som man får kraft och energi av...

onsdag 9 december 2009

Vart tog vintern vägen?

Det är inte utan att man börjar undra vart i helsike vintern tog vägen. I och för sig är det skönt att slippa snöröjningen men lite vitt ute hade inte skadat. Vore skönt med lite ljus ute. Framför allt nu när det börjar dra mot julhelg vore det trevligt med åtminstone lite snö för stämningen.
Hittade en flygbild över Halåsen tagen på 60 eller 70 talet. Kul att se hur det såg ut då. Nu är det en hel del som har hänt sedan dess. Bara att fortsätta att vänta på lite snö.....

söndag 6 december 2009

Det andra ljuset är tänt...

... och nedräkningen mot jul har börjat på allvar. Jobbar 2 veckor till innan jag gör julhelg. Hoppas på bättre väder för idag var det gråtrist och plusgrader. Huvva!
Ulla fixade fukost och det var bara att slå sig ner och avnjuta kokta ägg och mackor under tiden man tittade på morgonfyran.

Vädret till trots så blev det en timmas tur på Ljufur upp på Halåsberget. Japp, hundarna var självklart med och fick sträcka ut ordentligt. Griima blev jätteintresserad av pinfärska älgspår. Strax innan så hade en ko med kalv passerat över vägen vi red på. Ljufur var lite orolig för han hörde dem en bit bort. Båda hundarna reagerade också men Stina struntade i det, hon är ju van vid älg sedan tidigare.Tänk om det kunde bli lite snö som det är på bilden som jag tog på en promenad i fjol vid den här tiden.

På eftermiddagen hade Ulla kombinerat stallmöte och adventsfika för inhysingarna. Det var riktigt trevligt. Vi har tur som har de hyresgäster vi har. De är öppna, trevliga och rakt på. De hade med sig lussebullar och chocklad så det blev rejält svullande till glöggen.