lördag 27 februari 2010

Mycke "plus" på gång just nu.

Just nu är jag inne i ett så kallat "plusstim". I går kväll var jag, Ulla och hundarna på middag hos Marie, Leif och Anton. Det var jättetrevligt och alldeles för gott. Åt både mycket av varmrätten som var hel fläskfile som legat och blivit "kokt" i sås i ugnen och till det pressad potatis och grönsaker. Det var sanslöst gott. Väntade en stund innan vi högg in på den smaskiga efterrätten som var glass och en fruktsallad och till detta kaffe. Åt för mycket av det också. Tack en än gång för en trevlig kväll och sanslöst god förtäring.

Torsdagskvällen tillbringade jag och Stina i Dille ridhus. Ulla trodde nog jag var drogad när jag kom hem. Jag var så himla nöjd och stolt över vår insats både på träningslöporna och banträningen. Allt bara fungerade till 100%. Kunde lämna henne i slalomet och hon fortsatte med fart tills hon var klar och for in mot nästa hinder. På skoj testade jag för att se om hon fixade ett så kallat "staket" med 3 hopphinder utan att jag följde med. Körde det som en inkallning och visade med armarna. Jag skrattade hejdlöst - det funkade. Tur eller inte, på det igen. Och då blev jag imponerad, hon fixade det igen utan problem. På bankörningen så var det en del trixiga kombinationer men hon fixade allt galant. Hemma blev det massage och stretching för den lilla stjärnan.
När vi sedan kom hem så var Stina ganska trött, både i kropp och själ. Så hon kröp helt sonika in under täcket hos Ulla och slocknade. Åtminstone en liten stund, sedan blev det för varmt. Men hon sov gott hela natten

I dag blir det vedhuggning, plogning och sedan kommer Leif och kollar upp om han hittar felet på Berlingon. Hoppas det är ett skitfel.....

måndag 22 februari 2010

Kallare idag än igår

I dag var det än kallare än i går. Det var minus 28 när jag klev upp och gick ut och gav hästarna. Men det var inte ett moln på himlen så det verkar bli en bra dag trots allt.Efter frukosten, som blev sen då jag gått och lagt mig igen. (Fortfarande rejält förkyld, men i morgon blir det att fara till jobbet igen.) Gick jag ut och fixade snön från "mammas lilla blå" som Ulla skulle ha då hon åkte på träning. Tro det eller ej men snön smälte faktiskt i solen på bilen. I och för sig bara lite men ändå. Plötsligt kändes det inte så himla kallt i solen, men i skuggan slog kylan emot en igen. Hoppas att det blir mildare och att solen håller sig kvar resten av veckan då blir det riktigt kalasväder för långpromenader med hundarna. Kanske till och med någon tur på häst för att de ska få lite tempoträning också.

söndag 21 februari 2010

Soffan är varm och skön en dag som denna

Glömde bort att titta på termometern innan jag gick ut. Såg att det blåste och var ett lätt snöfall så jag tänkte att det nog inte var så kallt. När jag fodrat hästarna och gick morgonpromenaden med hundarna så upptäckte min kropp hur rackarns kallt det var. Öronen höll på att trilla loss inne i mössan, kindbenen tappade känseln och näsan ledde kylan rätt upp i välfyllda bihålor. Det var minus 20 ute och vindens kyleffektpå det. Med väl inpräntad matematik gav det en kyleffekt på ca 35 minus. HUVVA!
Dagar som dessa är gjorda för att ligga i soffan och mysa. Varmt kaffe och en brasa i öppna spisen. Även hundarna förstår att det är en dag för vila och social samvaro. Ett avstressat sätt att samla energi på. Det är helt otroligt vilket lugn och harmoni som sprider sig i kroppen då man har en hund liggande på sig. Närheten, tyngden och tilliten.

Tyvärr så finns det en del måsten även en dag som denna. Ved ska in och hästar ska fodras. Boxar skall mockas. Det är ändå saker som är ganska trevliga att göra. Det fodras inte så mycket tankeverksamhet så jag kan låta tankarna flyga under tiden. Faktiskt ett bra sätt att umgås med sig själv. Förutsättningen är ju att man tycker om den individ man möter. Annars kan det bli lite jobbigt......