fredag 25 maj 2018

Ännu en uppvisning och finbesök från Jämtland

Agilityuppvisning på Hemgården.
Ännu en uppvisning genomförd. Denna gången på Hemgården i Sannahed. Det var boende och anhöriga från både Bataljonen och Hemgården där för att titta. Dessutom var hela Lillheden skolan där,  både elever och lärare, för att se hundarna springa agility med en svettig förare. Alla fyra hundarna drog fram leenden då de efter uppvisningen fick gå runt och hälsa på åskådarna. Barnen fick även en snabbkurs i hur de bör hälsa på en hund för att hunden inte ska känna sig obekväm.Missade att lämna ut kameran för filmning så det blev tyvärr ingen film. 


Nya skor är införskaffade för tävlingar och uppvisningar. De andra hade blivit lite trånga. Vet inte om de krympt lite eller om det var fötterna som svullnat upp av att ha blivit äldre? De här sitter betydligt bättre och klämmer inte ihop tårna. Som vanligt lite utstickande färger...
Premiärinvigdes på uppvisningen i Sannahed med ett mycket positivt resultat för fötterna.

Den Bolltorpska vaktkatten.
Felix har hittat en bra utsiktsplats i sommarvärmen. Härifrån kan han hålla koll på de Bolltorpska ägorna så att inte de icke inviterade skogsmössen kommer tillbaka in. Tillsammans löste vi problemet men nu är det vaktkattens uppgift att se till att de hålls borta.

Såpbubbeljakt

 
Bästa killen var på besök den gångna helgen. Vi drog igång en alternativ och helt ofarlig jaktform. Såpbubbeljakt var ett uppskattat inslag för barnbarnet. Så länge morfar försåg jägaren med bubblor att jaga så höll vi igång. Om ni tittar närmare på bilden här under så ser ni Max ansikte genom en såpbubbla.
Det var riktigt roligt att få ha besök från Jämtland under helgen. Bra också att de tog lite bilder som jag kunde lägga ut på bloggen. Tack VBD (världens bästa dotter) för de fina bilderna.
Max var med ute med hundarna vid nästan varje rastning. Ofta var även Felix med och kollade upp både människor och hundar. Här har Max ett allvarligt samtal med Felix eller om det var tvärtom. De två kom i alla fall väldigt bra överens. (Nej, vi har inte satt dit en svans på Max, det var Ambie som håller sig i bakgrunden under samtalet)


 "Bamse på Turne" en dans och musikföreställning.


Mormor och Max startar redan innan föreställningen med en glasspaus på stortorget

Så var föreställningen igång. Max var med i början men sedan stod han bara
och var alldeles uppslukad av showen som Bamse och hans vänner bjöd på.

Efter föreställningen så kom Bamse och dom andra ut för att hälsa på barnen.
Det var värre än efter en rockkonsert. Alla skulle fram, både för egen maskin
och med hjälp av föräldrar. Morfar fick agera transportör så att Max kunde ge
Brummelisa en kram. Dagen var räddad. Att komma fram till självaste Bamse
visade sig vara en övermäktig uppgift både för oss och många andra
När jag kom hem från jobbet på måndagen hade gästerna lämnat Bolltorp och satt i bilen på väg norrut, åter till Jämtland. Det var tomt efter att under några dagar ha varit omgiven av människor man saknat och längtat efter att träffa. Minnena finns kvar både i bilder och ljud. Finns det något mer upplyftande ljud än av en pratglad treåring som har nära till skratt? Hoppas det blir fler möjligheter att träffas under sommaren.....