söndag 20 december 2015

Snart är det jul och vi fick presenter i förskott....

Det lackar på mot jul och en välbehövlig ledighet. En ledighet som är längre än en ordinär helg. Både kropp och knopp behöver återhämtning och laddas upp med ny energi.
Det första lussebaket är avklarat. Sedan dess har det blivit två till. Saffransbullar ska det vara till lucia och advent annars är det liksom inte på riktigt.
 

I början av december var jag och hundarna iväg och tävlade på Laxå BK inofficiella tävling i ridhuset, Askersund.
Stina var med bara för att få göra något. Tyvärr var jag för egoistisk och tänkte inte på att hon varit stilla under en längre tid på grund av blodörat. Det var höga hopp för hennes gamla och nu lite stela kropp. Agilityloppet gick bra med endast 5 fel. Hon rev första hindret... I hoppklassen valde jag att diska oss efter enbart några hopphinder. Det var stelt så det blev tunnlar och ut.

Griimas båda hopplopp ser ni i filmen här nedanför. riktigt nöjd med båda loppen.

Wynja startade i alla fyra loppen. Blev att pröva lite ny handling på tävling men framför allt att få till farten i hoppklass. Supernöjd med hennes insatser men mindre nöjd med mina egna. Jag gjorde henne inte rättvisa då jag fläckvis var riktigt ofokuserad och tappade bort handlingen. Wynja är så signalkänslig och följsam. Visar jag fel och är otydlig så gör hon bara vad jag visar inte vad jag vill..
Syns ganska tydligt i några sekvenser i filmen på de fyra loppen här nedanför.

Det var en trött flock som kom hem  efter en heldag i ridhuset. Roliga banor med lite tänk i. Bara synd att jag inte tänkte i alla delar utan bara "sprang". Här ligger Stina och Wynja och myser tillsammans. Griima har som vanligt gått en trappa upp och ligger i min och Ullas säng.
Luciahelgen tillbringade vi i Stockholm.  På ett ställe i Hufvudstaden hade en flock ljusälgar rymt och sökte sig från Nybroplan mot skogen. "En älgarad i storstadsdjungeln".    
                                                                                          

 Efter övernattning på hotell Scandic i Kungens kurva så var det på söndags-morgonen dags att åka till mässan i Älvsjö. Dags för utställning av vår Wynja på Stockholms hundmässa. Det var 46 kooikrar anmälda sammantaget i de olika klasserna. Den individuella bedömningen gick lysande, Excellent samt att hon, Wynja blev bästa tik i öppenklass med CK. I konkurrensklassen fick hon känna sig passerad av en championtik som vann och sedan blev BIR. Wynja kom tvåa och fick ett Cert. Detta innebar att Wynja den 13 december blev både Svensk och Norsk utställningschampion. Ulla gjorde ett kanonfint jobb med visningen av Wynja och hade jättebra kontakt med henne hela tiden.  
 
Blev ett färgglatt fotografi då championatrosetten hämtats ut. Ulla fick lite av blodad tand. Nu planeras det för danska utställningar i sommar.....
Själv fortsätter jag och Wynja tillsammans jakten på agilityplan och i viltspårskogen....
 
Det vill säga jakten på pinnar och klövar.