onsdag 21 augusti 2019

SKOOI´s CLUBSHOW 2019

Efter jobbet på fredagen var det bara att susa hemåt. Lasta bilen, rasta hundarna och sedan rulla söderut. Mot Degeberga och årets clubshow för kooikrar.

Utställning

Både Ambie och Lilo gick upp i unghundsklass tikar. Lilo fick ett excellent och en väldigt fin bedömning (Lilo blev bästa tik 2 i unghundklassen).
I väntan på vår tur för enskild bedömning hos domaren passade vi på att gosa lite. Det är inte klokt vad den här lilla tjejen tycker om att kela och bli klappad.
En riktig liten kelgris och hon visar verkligen att hon älskar sin husse vilket värmer skönt inombords. Ja den  där kärleken verkar vara ömsesidig.


Ambie fick excellent med CK och blev bästa unghundstik vilket gjorde att hon gick vidare till konkurrens med övriga tikar. Väl där så blev hon bästa tik 3 och fick cert. Det var en hel drös med fina tikar som konkurrerade om placeringarna men efter domarens öppna kritik i unghundklassen hade både Ulla och Ambie fått blodad tand. Han sa att "hon rör sig som en dröm" och det hade de med sig ut och fick en jättebra placering. Sedan ställdes Ambie mot Nikon i bästa unghund. Nikon är den där snyggingen som är pappa till Wynjas senaste kull med valpar, Queen-kullen. Och Ambie tog hem det, hon blev BIS unghund på rasspecialen.
Ambie skötte sig helt exemplariskt på bordet när domaren 
kollade och kände igenom henne. Här kollas tänder och bett.

Agility

Ulla och Ambie debuterade på banorna för första gången som ett team. Det var första gången för Ambie. Efter en lite tveksam start gick hon kanonbra, ända till andra tunnelingången. Där vände hon kvickt och kom ut igen vilket inte Ulla hade räknat med. Så med en snabb sväng ut från tunneln satte Ambie krokben på sin förare. Efter det var det inte så kul längre tyckte Ambie. När klassen var slut gick Ulla bort och körde ett par tunnelgenomgångar. Gick jättebra så Ambie fick i alla fall med sig en positiv upplevelse och en 3:e placering. Jag var så spänd att jag glömde fota/filma deras lopp. Får helt enkelt förlita mig på Femke och hennes kamera. Jag får ta och uppdatera bloggen med bilder då de blir tillgängliga.

Lilo debuterade på KM och hel bana. Hon har tidigare bara sprungit en blåbärsklass. Faktum är att hon inte har slalomen färdig och befäst. A-hindret hade hon aldrig sett tidigare utan det blev lite av en happening för henne när vi sprang agilityklassen. Det gick inte så fort och det var inte felfritt men vi hade roligt. Jag är mycket stolt och nöjd med hennes insats på KM. Ena loppet blev en disk men vi fick resultat på det andra vilket gav oss en 8:e plats på KM. Nu vet jag inte vilket som var disk men det spelar ingen roll. Vi deltog och hade skooi, en perfekt träning inför framtiden.


Wynja, säkerheten själv i båda loppen. Kändes inte alls som om det var så länge sedan som vi sprang agility tillsammans. Vi fick en neslig 5:a på ett kontaktfält, som hon aldrig brukar hoppa annars. Jag är extra stolt över att vi fick till en slalom med fart. Annars har hon en tendens att promenera igenom det hindret. Men nu var det fart och flyt på hela banan gånger två. Jag hade bara fokus på mig själv och mina hundar så jag hade ingen riktig koll på hur det gått för de andra. Men det höll hela vägen trots 5 fel. Vi blev klubbmästare 2019 jag och Wynja.

Undertecknad och Wynja (Trigger Just For Joy) klubbmästare agility 2019.

Summering

Degeberga var en utmärkt plats att ha Clubshowen på. Både vad gäller ytor att vara på som möjligheterna till olika alternativ på boende. Tjejerna som anordnat allt ska ha en stor eloge för väl genomfört arrangemang. Domaren var kanonbra. Han hanterade både hundar och förare på ett trevligt sätt med glimten i ögat. Väldigt tydlig och bra öppen kritik då han motiverade placeringen av respektive hund efter varje klass. Det hördes bra tack vara högtalarsystemet annars hade nog den delen fallit bort.
Vi hade bra utdelning på våra hundar. Grindarna bak på bilen var fulla av rosetter och bilen var full av prispåsar. Bäst av allt var ändå känslan av att ha gjort något bra och roligt med hundarna men även att ha träffat trevliga kooikermänniskor.
Ulla och Ambie i konkurrensen. Den långa killen med keps och hans hund
är i skrivande stund okända för mig.

Lilo kollar in om husses nervositet har släppt, eller om hon behöver stötta ytterligare..
Det blev en lång resa hem och det var mycket tidigt på morgonen då flocken svängde in på den Bolltorpska farmen. Blev en lång sovmorgon på söndagen för alla som varit på resande fot.