lördag 29 oktober 2011

Värme och höst, vilken kombination

"Vintertid", visst låter det kallt och mörkt. Dock så lyser både mörker och kyla med sin frånvaro. Visst är det mörkt på kvällar och mornar men inte alls som på tidigare bostadsort. Kylan har inte kommit ännu. Det är sköna dagar nu, fulla av vackra färger på en döende grönska. Många projekt att ta tag i. Bland annat så ska jag ta in hindren på agilitybanan men det får nog vänta till nästa helg. Det går ju fortfarande att träna ute. Sedan är det ju en hel del att göra ute i stallet. Inget som brinner men det behöver göras. Snickra ny stalldörr, fixa ny ramp ut till "kasa". Det är även en del mindre grejor att fixa med men var sak har sin tid.

Jessica och Kalle är här på väg till en fest. Bilden talar ju verkligen emot att man klär upp sig och sminkar sig för att vara till sin fördel på partyt. Men ska man på hallowenpartaj ska man ju helst se så jäklig och skräckinjagande ut som möjligt. Det har de här turturduvorna verkligen lyckats med. De ser ju ut att ha klivit direkt ut ur "The living dead" eller någon annan motsvarande film med läskiga tilldragelser och varelser...

Visst är det en fantastisk bild. Ulla tog den i morse från vardagsrumsfönstret innan vi åt frukost. Det är en dräktig Tinna som lommar runt i en av hagarna och bara mår gott.
Här i Bolltorp känns det mer som att bo på landet än vad det gjorde i Halåsen. Beror förmodligen på att det är ett mer aktivt jordbruk och djurhållning runtomkring Bolltorp. På Halåsen var det bara skog och det kändes ju då mer som att bo i skogen än på landet.

Livet är en fantastisk upplevelse när man trivs med sig själv och sin omgivning. Just nu är det en mycket positiv upplevelse att möta sig själv varje dag. Tycker verkligen synd om de människor som inte har tid till eller vågar möta sig själva. Visst är det jobbigt att möta sig själv emellanåt men det är ändå utvecklande och vem säger att livet alltid skall vara lätt. Utan hinder utvecklas vi inte. Kort och gott så trivs jag förträffligt med livet och allt vad det innebär. Grattis till er som nått dit och lycka till på resan ni som är på väg.

En vanlig syn och hörselupplevelse här hemmavid. Gräshoppor av både mindre och större format. Den här får symbolisera minnen från en svunnen sommar och hopp om en ny.
Den här rackaren var cirka 8 centimetrar och lystrar nog mer till epitetet vårtbitare än till gräshoppa. Den var i alla fall häftig att titta på med sin giftgröna färg och stirrande ögon. Hundarna tyckte den var dödsäcklig och höll sig på tryggt avstånd.