fredag 22 april 2011

Och solen den värmer så skönt.

Värmen har kommit till Segersjö och med den naturens alla varma färger. Grönt i diverse kulörer på gräs och lövverk. Vitsippor i full blom, kabelekan som blygt börjar visa sin gula kulör, blyga violer i lilablått och en mängd andra blommor som börjar slå ut.
Tidigare okända buskar börjar nu bekänna vilken art de tillhör. Förut såg jag bara grenar med knoppar på, nu har de avslöjat sig genom att veckla ut sitt bladverk. Det senaste avslöjandet var en krusbärsbuske som stod mol allena på gräsmattan. Syrenernas blad växer så de knakar och det lär nog inte dröja innan blommorna står i full blom. Äppelträdens små bladknoppar börjar spricka och visa sina små mjuka blad. Ska bli spännande och se vilka äppeltyper som kommer på träden.

onsdag 20 april 2011

Herrgårdsvistelse och gott väder.

Hemkommen efter två planeringsdagar på Båsenberga. Trevlig miljö och god mat men framför allt två givande arbetsdagar. Har lärt känna de andra i ledningsgruppen och fått en bättre inblick i verksamheten. Känns gott att jobba i en verksamhet som tydligt ser vikten av medarbetarnas engagemang och kraft. En arbetsgivare som vill och vågar satsa på sin personal. Är också lite ovant att vara i en verksamhet som inte enbart styrs med ekonomi utan framför allt av medborgarnytta. Tack till er som deltog och till personalen på Båsenberga som gjorde detta till två minnesvärda dagar.Idag fylldes det på jord på gräsmattan där lekstuga och gungställning stått samt att de hål från flyttbilen fylldes igen. Härligt med traktor. Behövde inte slita så mycket. Bara sprida ut de tre skopor jag kört fram.
Jag tog med mig prinsessorna ut på en lång cykeltur och upptäckte en perfekt cykelrunda. Grusväg, en gammal gräsbevuxen körväg och en kort bit på asfalt. Vi var nog ute i tre kvart så det blev en rejäl runda där de fick trava på i sakta mak.Vitsipporna har exploderat både i antal och blomning. Såg nästan ut som snö på vissa ställen. Både björk och rönn har börjat visa bladen. Viden har blommat över och kabelekan börjar så smått blomma. Det är varmt och skönt ute samt att det verkar bli en härlig och lång vår. Nu närmast en långhelg med bland annat tävling i Katrineholm.