måndag 29 oktober 2012

En vacker helg är tillända

Stina ligger och njuter av höstsolen. Samtidigt har hon järnkoll på att hästarna inte hittar på något rackartyg i hagarna. Stona är flyttade till vinterhagen medans övriga går kvar i sommarhagarna. Efter Hamdirs kastrering kommer även dom att börja gå i vinterhage.
I lördags var det hundträning i den stora kohagen som stod på programmet. Här sitter de små liven och väntar på att husse ska komma tillbaka efter att ha gömt "sökapporterna". Dagen till ära så premiärsöktes det efter de åtta nya apporterna som husse tillverkat under sommaren. Båda var exemplariska. Gick utmärkt att skicka ut dom en efter en på sök ända tills alla apporterna blivit hämtade. De fick söka i både motvind och medvind. På slutet skickade jag båda samtidigt på två utlagda apporter. Utan problem valde de varsin som de hämtade in.
Nöjda och belåtna med dagens insats ligger de och tar igen sig en stund med de inhämtade apporterna.
I söndags var det dags för agilityträning i Labbetorps ridhus. Gick kanonbra så det var hemfärd därifrån med en go känsla i magen.
Senare överraskade Kalle med kolbullar på riktigt sätt. Det vill säga inget fusk utan den stillagades i järnpanna på öppen eld ute.
Jessica har gjort en hemsida med namnet "Bolltorp"Hon ville ha någon film att lägga in så vi kollade mina på youtube. Vi skrattade gott när vi tittade på den här. Jag har lagt ut den här tidigare i bloggen men gör det igen. Den är ett bevis på att alla vi som hållit på med agility en gång varit nybörjare. Och här ser föraren mer vilsen ut än hunden. För att inte tala om att Stina hade lite svårt att fokusera på uppgiften. Det skulle skällas på både hinderfixare och någon annan stackars hund vid sidan av banan. Oavsett var vi befinner oss nu så har vi alla varit här. Och för er som är här - passa på och njut och ha roligt för det kommer bara att bli roligare och bättre...
.