torsdag 11 oktober 2018

Knickedicken har hittat farten...

2 x agilityklass

I lördags lastade jag Wynja och agilityutrustningen i bilen och drog till Fagersta för att springa agility. Blev glatt överraskad det första loppet. Trots en diskning så blev jag glatt överraskad av farten vilket gjorde att jag missade lite i handlingen, vred till foten och styrde Wynja på fel sida av hindret så hon tog det från fel håll. Det andra loppet gick än snabbare men då var jag i alla fall mer förberedd på farten så vi nollade och tog till och med en klassvinst. När resultaten kommer SKK tillhanda så har Wynja även titeln AGD II.

2 x hoppklass

Söndagen gästades ånyo Fagersta. Denna dag för att springa 2 lopp i hoppklass. Det var roliga banor med flyt och några klurigheter. Resultaten var inget att skryta med, 2 diskningar men det var bra fart och de där diskningarna faller direkt tillbaka på husse. Fick det ena loppet filmat kolla om ni ser diskningen!? Domaren kom fram efter loppet och gav mig beröm för att jag fortsatte utan att börja traggla med att ta hindren rätt. "Roligt att se en förare som ser till att behålla glädjen i hela loppet utan att ta ut sina misstag på hunden". Det är något jag tar till mig och tänker fortsätta med. Berömmet och våra lopp gjorde dagen. Två lopp om jag är riktigt nöjd med.

I skrivande stund ligger Wynja och sover välförtjänt. Tack Fagersta kennelklubb för två härliga agilitydagar. Roliga banor med bra flyt och linjer. Det har varit härligt att få släppa loss och inte bara gasa och bromsa hela tiden. Jag har verkligen fått "dansa" agility med min knickedick Wynja under två dagar i fyra lopp.

En uppjagad uggla

Lilo den lilla råttan drog ut i skogen för att kolla något intressant. Plötsligt kom en stor uggla inflygande mot oss andra. Helt tyst och ljudlöst gled den fram ett par meter över marken. Det var läckert att se hur den gled fram emot oss och sedan vek av in i skogen igen.