lördag 13 februari 2010

Takdropp och mitt 100:ade inlägg

Strålande väder ute. Solen skiner och det är bara någon minusgrad. Hörde ett konstigt ljud när jag fyllde på vatten till hästarna. Årets första takdropp var det som plaskade ner från stalltaket till en isfläck på marken.Det kändes riktigt upplyftande. Då kanske det inte dröjer så länge till. Tills dess att gräset är grönt och vinterkläderna hänger längst in i garderoben och kängorna undanställda.

Gneisti´s årsmöte är lagt till handlingarna och revisorsuppdraget är avslutat för min del i föreningen. Återstår nu årsmötet i brukshundklubben på måndagkväll.
Melodifestivalen del 2 gav ett fruktansvärt blekt intryck. Som Ulla sa då de 8 bidragen framförts, - Är det klart nu? Ingen låt lämnade något som helst avtryck. Jag går ut och går en sväng med hundarna istället. Det ger åtminstone en positiv känsla.

torsdag 11 februari 2010

Nu har jag en trött Stina...

Torsdagkväll och träningen på Dille är klar. Jag har fortfarande "världens bästa hund". Det blev mycket träning på olika slalomingångar och jag passade också på att låta Stina gå själv genom slalomet då jag succesivt ökade avståndet. Gick riktigt bra. Sedan var det lite hoppkombinationer med utskick på tunnlar. Hon tvekade lite i början men då hon begrep vad jag ville så blev det mer fart. Som brukligt är så avslutades träningen med bana. Det blev 2 starter på en lurig hoppbana. En rolig och utmanande bana med en hel del trixigheter.Då vi kommit hem och tagit hand om hästarna var det dags för lite stretching och massage för den lilla godingen. Nu ligger hon och sover gott. Vilket jag också kommer att göra snart.

måndag 8 februari 2010

Ett ljus för de i uniform långt borta.

Aldrig trodde jag att Afghanistan skulle komma mig så nära. Trots att Lillebror ska dit i slutet av maj är det ändå långt bort. I media ser jag att en före detta elev och kollega stupat. Plötsligt har jag det alldeles inpå mig och jag tänker på de andra som är där, eller på väg dit.
Tänder ett ljus för Gunnar Andersson och alla andra i uniform på fjärran platser.

söndag 7 februari 2010

Vårvintern är här!

Nu har vi haft en försmak av vårvintern. Minus 2, strålande sol och vindstilla. Ulla och jag tog varsin häst och red upp på berget med hundarna i släptåg. Ja, släptåg och släptåg. De två höll sig oftast i täten. Åtminstone tills dess vi red ut i terrängen. Då gick de in bakom för att få spårat i den djupa snön. Vi stannade till uppe vid flygradarn och tog en kopp kaffe innan vi red ut i skogen.Efter denna njutningsfyllda tur så var det dags att ta itu med lite andra göromål. Städade ur "Mammas lilla blå". Det var mycket skräp där bak efter vedkörningen tidigare i veckan. Tvättade filtarna och dammsög. Läge att stoppa in hundburen i morgon. Det har varit en bra dag och samvetet vad gäller hundarnas konditionsträning är lugnt för stunden. De ligger nu i soffan och sover gott.