tisdag 24 december 2013

Julafton med fart och mat.

Årets mysigaste dag har infunnit sig. Gårdagens bakning ligger laddat i frysen. I kylen är det fullt av mat som  snart ska avnjutas.Även om vi tjuvstartade redan i går med en lillejulafton.
Julen tycker jag är den härligaste av alla högtider och den bör firas i familjen trygga famn. I blev det dock lite annorlunda. Ingen snö och en inbjudan till träning i Kungsörshallen gjorde att traditionerna bröts eller det kanske startade en ny. Inte mig emot. Två timmars härlig träning med de håriga på julaftonsförmiddagen satt inte helt fel.
Tack Kerstin och Ylva för att jag fick följa med och träna och ha kul med hundarna. Och tack för att du filmade lite Kerstin.
 
Det var Stina, Wynja och jag som embarkerade "tassemobilen" och styrde mot Kungsör och hundhallen där. Griima fick vara kvar hemma med Ulla och vila sitt bakben. Tror inte att det gick minsta nöd på dessa två som fick vara kvar hemma. Griima har fullt upp med att flå mjukisanden med kvackljud hon fick i julklapp. Hon flår den på så sätt att hon gnager upp ett litet hål för att sedan dra ut fyllningen en liten bit i taget. Så i morgon eller senare ikväll är det bara ett kvackande skinn kvar.

Under tiden som Griima flår den stackars anden så körde vi andra lite rolig träning. Jag har precis börjat med att låta Wynja hoppa lite på låga hinder. På filmen över är det en enkel trehinderskombination med sväng och här nedanför en kombination med tunnel och sväng in i tunneln. Tycker det gick riktigt bra för att vara första kombinationerna.
Dessutom har jag slutat med godisbelöning och kör istället med kamp/lek. Lilltjejen har så himla lätt att bli för fokuserad på godiset och låser sig på det och inte att man ska göra för att få.
Stort tack till Ulla som kampat med lillfröken hemma så idag blev det naturligt att belöna på det sättet.
Ni måste väl hålla med om att Wynja är duktig....

Stina går faktiskt från klarhet till klarhet. Hon har fått en helt ny energi sedan Wynja anslöt till flocken. Kan nog även bero på att husse lovat henne att få tävla igen, nu i lagklass med några från Flen. Ska bli riktigt kul att köra lag. Jag vet ju inte hur länge Griima måste rehabilitera sig och då känns det bra att kunna tävla Stina igen eftersom hoppen inte är så höga i lagklass. Gamla damen har ju faktiskt hunnit bli nästan 10 år (fyller i februari!) men det märks inte på banan hon jobbar med härunder. Bra fart och följsam. Kan kanske bero på att även husse har blivit fostrad till att handla bättre....

Väl hemma igen så var det glögg och mys i soffan. Verkar som om flocken fått två nya parhästar. Griima låg på golvet och höll fortsatt fokus på att flå mjukisanden.
Vi var tre nöjda som anlände det Bolltorpska godset med tassemobilen efter 2 timmars glädje på roliga banor.

Hemma så tog invanda traditioner vid. Julklappsutdelning, Kalle Anka och hans vänner firar jul, god mat och godis. Maten blev lite förenklad idag då vi bara var två. I morgon blir det stora trumman för då får vi finbesök. Nu vidtar mer julaftonsmys och trivsel i den Bolltorpska flocken och vi vill tacka för året så här långt och önska alla vänner, kända och okända en:
Vi syns på banorna och i andra sammanhang framöver.
Ha det gott och var rädda om varandra.