torsdag 23 december 2010

Så är det då dan före dan igen.

Sent på kvällen efter att ha fixat skinkan, köttbullar och doppebröd är det dags att slappna av lite. Kroppen är lögad inför julafton och nu väntar te och skinkmackor.

Det har hänt en hel del under den gångna veckan. Den inleddes med att jag tackade ja till ett jobb inom socialpsykiatrin inne i Örebro. Sista dan på kliniken i Östersund blir den 4:e februari och jag börjar på det nya den 7:e. Ska bli riktigt gott att slippa pendla. Vad gott det ska bli att få vara hemma och stöka på med grejor på gården och dra igång med hundarnas träning igen.Dags att börja leta aktuell klubb härnere, finns ju några att välja på då jag bor lite mitt emellan (Kumla, Örebro, Flen, Katrineholm eller någon annan). Får söka lite på nätet och se vilken som har bästa agilityverksamheten.

Jag lyckades även med konststycket att krocka med "mammas lilla blå". Var på väg tillbaka till jobbet efter att ha varit på kyrkogården och lagt en julkrans på Signes grav. Låg i vänster fil i rondellen vid parkskolan och skulle rakt fram. I högerfilen körde en annan bil som var cirka en halv billängd före mig. Då vi var mitt i rondellen körde en liten vit pickup rätt in i rondellen utan att lämna företräde. Bilen till höger om mig tvärnitade vilket jag också tvingades göra då idioten i den vita lilla pickupen körde ut framför mig. Bromsarna tog bra men jag gled in i bilen till höger och tryckte in hennes dörr och spräckte frontspoilern på "mammas lilla blå". Den förbannade idioten tittade på oss med förvånad min utan att ha förstånd nog att inse att hans oerhört klantiga sätt att bete sig på orsakade kollisionen (äldre man med stickad toppluva). Vi två som körde ihop stannade och utbytte uppgifter och svor ve och förbannelse över den vita pickupen som for iväg utan att överhuvudtaget bry sig. Synd att jag inte fick registreringsnumret, smitning är det ganska hög straffsats på. Dessutom hade jag kunna spy galla över idioten då det blir en massa merarbete för både mig och henne jag körde in i. Länsförsäkringar fick i allafall ett oplanerat besök av mig då jag skrev och lämnade in skadeanmälan. Kvällen tillbringade jag i "mammas lilla blå" på väg hem. Jag hade tur med både väder och trafik. Skönt att komma hem och fira jul med nära och kära.