söndag 22 januari 2012

Och livet leker?

Snö kom det idag. Inga mängder men det var några flingor som trillade ner och gjorde så att marken lyste lite vit. Skönt att det inte kom mer, ingen snöröjning ännu.
Puma (katt) den lilla rackaren kryper omkring och skriker efter en partner. Vi provade att inte ge p-piller och det ångrar nu våra öron för hon låter mest hela tiden.
Griima skadade tassen i torsdags igen. Det är samma tass men en annan falang så nu blir det tassbandage en vecka till. Dessutom så löper hon, tredje gången på tre år. Hon tillhör väl kategorin som bara löper en gång per år vilket är bra för tävlandet. Men det gör ju ingenting längre för efter regeländringen så är det ok att tävla med löptikar(till alla hanhundägares stora "glädje"). På grund av skadan fick Griima vara hemma då jag och Stina drog till ridhuset i Labbetorp för att ha lite trevlig samvaro med likasinnade samt lite rekoderlig träning för hundarna.
Jag lät en träningskamrat filma mig och Stinas banlopp för att se vad jag skulle behöva träna extra på. När jag såg på filmen hemma så kunde jag konstatera en del saker. Jag börjar bli stel och måste definitivt träna på min smidighet så att jag kan föra över det till Stina under loppen. Trots stelheten så hade vi riktigt roligt när vi for fram. Peppar, peppar så har vi hittat tillbaka till slalomet...

Efter fika och skratt till filmen var det ut till traktorn för att mocka ligghallen. Går himla smidigt att skrapa ihop skiten med skopan och sedan fylla densamma för att köra undan allt. Ny bädd med halm och sedan klart.
I veckan var hundarna med en sväng på jobbet. De fann sig snabbt tillrätta medans husse läste in lite universitetslitteratur. I fredags var det första dagen på universitetet och det blir gedigna studier att ta tag i. Mycket läsa och skriva blir det. Ska bli både roligt och intressant att studera och få erfarenhet av en helt ny miljö.