tisdag 21 april 2015

Vår, värme, ljus och arbetsglädje

Kylan verkar ha försvunnit och värmen kommit för att stanna. Känns skönt för både kropp och knopp. Ljuset som hör årstiden till har ställt till det en del, bara positivt.
Innan satt jag i mörkret mest bara och väntade på att det skulle bli natt och att en ny dag skulle komma. Nu när det är ljust på kvällarna och mildare ute så har livslust och kreativitet vaknat till liv på allvar. Detta gäller både hundar, gård och omgivning. Har hänt att middagen blivit flyttad till 20.00 eftersom ljuset på kvällarna ibland gjort att jag inte tittat på klockan. Saker blir lite fortare gjorda och lusten att göra dem ökar.
 Trappan på altanen har kompletterats med en uppbyggd rabatt i två etage. Den gör att trappen inte ser så enorm ut samtidigt som den gränsar av fint. Med tanke på kommande barnbarn så minskar även risken för höga fall. Till nästa sommar ska det även byggas ett staket med grind vid trappans överdel. Allt för att barnsäkra den Bolltorpska farmen.
Den Bolltorpska banan står framme igen och det verkar som om det snart är dags att klippa gräset både på den och på tomten i övrigt. Vi har redan kört in banan då det i torsdags var ett gäng glada Segersjöare här som tränade för Malin. Och det var ljust ända till 20.30.
Wynja och jag har redan varit ute och spårat ett par gånger. Senast i söndags då jag lade ett spår i ett område som kallas för "djurgården". Hade lagt ett långt spår som gick genom en naken hasselskog. Det var trevlig och utmanande spårterräng för oss. Mycket svin hade passerat och bökat men den lilla röd/vita löste det superbra. Blev ca 900 meters spår med ett bloduppehåll på 30 meter. Lite trassel på ett par ställen men hon löste det och var strax på igen.
Lisa ska kolla en gång och se vad vi behöver jobba mer med och sedan blir det start i anlagsklass.


Jag och Wynja var iväg och tävlade i helgen som var. 5 fel vid platta tunneln i agilityklass beroende på att husse inte var tydlig nog med vad hon skulle göra. Bra fart och fin följsamhet i övrigt.
I hoppklassen nollade vi men farten var inte riktigt vad hon brukar prestera. Kanske var hon lite trött då hon inte är så himla van vid att vara ute på tävlingar.
Nu har i alla fall säsongen börjat på allvar och det kommer fler tävlingar så vi kan bygga upp lite vana och rutin.
Hon är himla rolig att köra agility med. En glad och pigg liten fröken som gärna vill jobba.