lördag 12 februari 2011

Lördag-och ännu en vecka har gått

En vecka sedan förra påhälsningen i bloggen och min första vecka på nya jobbet är till ända. Har varit en spännande och intressant vecka. Våren gick vilse och vintern kom och tog över ett tag igen. Jag hoppas att det bara är ett kortvarigt återbesök och att våren hittar hem igen. I går kväll tog Ulla kommandot och vi målade klart lilla rummet på 2:a våningen. Det blev kanonbra med den färgen vi valt, sanddyn. I och för sig hade vilken färg som helst varit bättre än den som var. En svart vägg och tre knallröda. Att gå in där var som att gå rakt in i ett ångestanfall. Nu är det lugn och harmoni. I dag fixade jag till montering av eluttag med kabeldragning och uttag i taket. Det blev jättebra. Det fungerade nästan på en gång, efter att några proppar gått så var det inga problem med korskopplingar.Bilden här ovan känner ni igen. Det är samma hundar på samma sten men en vecka senare. Tyvärr med mer snö nu, än då. Traktorn har fått jobba med snöröjning både i går och i förrgår. De stora snöhögarna jag dragit ihop användes idag till att låta hundarna jobba i. Det blev en hel del uppletande till deras stora glädje. Näst agility så är det uppletande som är deras favoritarbete. Nu ligger de mentalt tillfredställda och njuter av värmen från kakelugnen där en liten brasa sprakar. På tv´n - melodifestival! Ja festival och festival, upplever det mer som musikslakt och ett kommersiellt jippo. Mellanakterna är det som ger någon form av behållning.
Sedan har jag en liten fundering: Varför ska alltid våra katter ligga och sova i dataväskorna? En kanske ska börja sälja dataväskor som kattkorgar, kan det vara en affärside att satsa på?

måndag 7 februari 2011

1:a dan på nya jobbet avklarad.

Jag börjar med gårdagen. Efter att ha hämtat Ulla vid stationen i Vingåker så var vi på "Vingåkers outlet". Det blev ett par skor var men det var mycket som drog till bra priser. Blir garanterat fler besök i Vingåker.
Efter endast en dag på nya jobbet så känns det spontant bra. Verkar vara bra stöd runt cheferna och en fungerande ledningsgrupp där enhetscheferna stöttar varandra. Dessutom har kommunen ett "chefsutvecklingsprogram" som omfattar mixade grupper från olika verksamheter och chefsnivåer. Grupperna träffas samlar 2 gånger per år och de små grupperna träffas några gånger däremellan.

Tidigare har jag varit med om att halvera, stänga, förstärka och förändra verksamheter. Nya erfarenheter väntar då en verksamhet jag har hand om ska byta personal. Då menar jag inte bara enstaka utan hela personalgruppen om 13 personal skall bytas ut. Personalen blev meddelad om detta i förra veckan så jag har nog lite att stå i fram till semestern då det skall vara klart.

I morgon fortsätter inskolningen. Den jag ska vikariera för går på sin ledighet den 1.mars och fram tills dess så har jag en rotetvåa som guidar. Områdeschefen har planerat in mig på några utbildningar. Några stödsystem har jag jobbat med tidigare medans andra är nya. Bara att ligga i och jobba.

söndag 6 februari 2011

Äntligen hemma!

Skönt att vara hemma och inte behöva åka upp till Östersund igen. Mitt på dan idag så fick jag en liten orosklump i magen men den försvann snabbt då jag kom på att jag inte behövde åka upp igen. Gjorde ju min sista dag på kliniken i torsdags.
I fredags ringde min nya arbetsgivare och vi bestämde när jag skulle komma på måndag. Min första dag på nya jobbet och jag får börja med "sovmorgon". Inte illa men det är nog inget jag får ta som vana.
Helgen har flutit på i lugn harmoni. Jag har bara njutit av att vara hemma. I fredags var Ulla i göteborg hos Mia över dan och i lördags var hon med Monika på teater i Stockholm. Det var henne väl värt att få komma ifrån lite och få egen tid. Det var i och för sig skönt att vara själv hemma och få "bo in sig lite".
Jag och hundarna hade en trevlig helg med solsken både lördag och söndag. Bilden togs tidigare idag i en av sommarhagarna. Som synes så är det nästan helt fritt från snö här nu. Hoppas att det inte blir något bakslag med ytterligare snöfall här nere. Vore inte speciellt välkommet nu när jag fått smak på våren.

Efter 30 år i förskingringen så känns det som att komma hem. Även om varken jag eller Ulla är härifrån så är naturen och miljön väldigt lik den som jag växte upp i. Mycket lövskog blandat med odlade fält och åar. Helt andra vyer än de man levt i de senaste 30 åren.För att inte nämna alla ljud som hörs av olika fåglar som inte finns norröver.