fredag 21 augusti 2009

Snart dags att tävla.

I morse var det upp med tuppen och fixa hästar. Frukost för att sedan följa med Ulla och hämta Leira från betet i Aspås. Gick kanonfint att lasta henne. Hem och stöka i stallet samt sätta in hundburen i Berlingon.
Packade in Stina och ryggsäck i "mammas lilla blå" och for till Brunflo. Bytte snabbt bil till Rogers och for med honom och Birk till Hudiksvall och helgens tävlingar.

I bilen kom vi på att det var lagklasser också. Snabbt kallade vi ihop det lag vi tänkte köra på Storsjöhoppet och vi fick efteranmäla oss. Laget "3 skäggiga och 1 med fjun" består av Roger/Jib, Jimmy/Extra, Birk/Agge samt mig och Stina.

Efter att ha satt upp tältet på tävingsplatsen for vi till Ers Jons Gården där vi delar på en stuga. Åt gott och gick sedan en sväng med vovsingarna. När vi kom tillbaka plockade Roger fram rökt aborre vilket jag inte ätit på 33 år. Mumsigt värre och vilka barndomsminnen det väckte

Nu är jag och Stina superladdade inför morgondagens tävlande.

torsdag 20 augusti 2009

ÄNTLIGEN!

Ikväll kom Ulla hem igen efter en veckas bortavaro. Känns riktigt gott att ha henne hemma igen. Hon hade haft det bra och hjälpt Jessica att fixa till i hennes lägenhet.
Veiga hade skött sig bra under hemresan men det bästa av allt var att hon inte hade någon smittsam sjukdom vilket gjorde att Jessica kunde behålla Demantur på Strömsholm.

I går hade vi tävlinsmöte inför Storsjöhoppet. Det mesta har fallit på plats och det är bara detaljer som återstår. Hoppas att det blir en bra uppslutning på funktionärsmötet den 2 september. Även andra än agilitynördar är välkomna att hjälpa till.

I morgon drar jag och Stina till Hudiksvall för att tävla lördag & söndag. Film kommer förhoppningsvis att läggas in på sidan under nästa vecka. Det ska bli skitskoj att få köra en officiel tävling igen. Oavsett resultat så ska jag och Stina ha skitskoj på banan.

tisdag 18 augusti 2009

Städning tar inte bort huvudvärk

Satan i gatan. Jag har haft huvudvärk i stort sett hela dagen. När jag kom hem satte jag igång och städade. Tänkte att om jag gör något bra så försvinner den säkert. Visst den var borta en stund men jag kände hur den låg och lurpassade på att få slå till igen.
Mycket riktigt. Då jag kopplade av så dök den upp med full kraft igen. Snacka om spänningar i skallen. Hoppas att den går att sova bort.


Detta lilla charmtroll går inte att motstå då hon har det här uttrycket. Då smälter man bara och vill göra det hon önskar. Oftast är det att få rasa runt på agilitybanan och bli framhejad av en tokig husse.... Tittar ni noga in i Stinas öga så ser ni den "tokiga hussen" där. Bilden är tagen efter ett fantastiskt lopp på DM i Timrå

måndag 17 augusti 2009

Träna hundar ger livsenergi & glädje..

Efter en arbetssam dag på jobbet var det skönt att få komma hem och mocka de få boxar som används just nu. Det arbetet gav mig tid att varva ner jobbet och börja fokusera på mer positiva saker. Till exempel hundarna och deras träning.

Pratade med Ulla som är nere i Strömsholm med Jessica. De har det bra och Veiga verkar ha blivit bättre. Hon verkar se upp ordentligt till Demantur då de går i samma hage där nere.
For iväg till klubben för att träna båda hundarna och träffa lite likasinnade människor. Stina gick som ett urverk och jag drev på henne bra. Desto mer jag peppade henne desto roligare verkade hon tycka träningen var. Körde i huvudsak bana med henne men även ett par luriga hinderkombinationer.

Med Griima blev det mest hopphinder med svängar samt hinderlöpor. Hon följer jättebra och är riktigt styrbar så här långt. Tunnlar blev det per automatik då hon älskar platta tunneln och gärna tar den så fort hon får tillfälle.

När jag for från klubben var jag full av glädje och energi. Att träna med dessa två härliga hundar ger verkligen en rejäl boost. Agility är ta mig fasen det roligaste och mest givande jag någonsin gjort med hundar.
Hundar i all ära men det är inte utan att det är tomt hemma nu när Ulla är med Jessica i Strömsholm. Men hon kommer hem om några dagar som tur är.

söndag 16 augusti 2009

Kort summering av mycket...

En regnig dag och med molvärk i högeraxeln gör att det blir en innesittardag i huvudsak. Var dock iväg en sväng på klubben. Hade aviserat en "hinderfixardag" för att få till hindren innan Storsjöhoppet. Det blev inte mycket fixat eftersom det bara var Kristina och jag. Balansbommen är nu enligt reglerna vad gäller stegpinnar.

Det har varit mycket de senaste dagarna. Sent på onsdagskvällen hämtade vi hem Leira och Veiga från betet. Veiga hade fåt en knöl under ena örat och hade svårt att äta.
På torsdagsmorgonen for Ulla och Jessica iväg till ATG-kliniken.

På eftermiddagen var det begravning av Signe. Det var en tung dag men det var en bra ceremoni som gjorde att det kändes lite lättare. Kistan, blommorna, musiken och det prästen sa i sin predikan kändes så rätt.

Senare på eftermiddagen kom distriktsveterinären och såg till Veiga.
Vid halvtolv på kvällen åkte Ulla & Jessica ner till Strömsholm med Demantur och Veiga. Det var en massa strul för dem under helgen vilket Ulla säkert skriver om på sin blogg.

På fredag och lördag kraftsamlade jag på att riva utedasset som var vidbyggt till ligghallen. Det var rejält byggt men nu är det äntligen borta. Sågade även upp virket det var byggt av till ved. Det blev en hel del jag fick in i källaren innan regnet kom.

Trots allt är det skönt att vara ensam hemma ett par dagar. Hundarna, katterna och jag har det riktigt bra. Sängen var full i morse när jag vaknade. Alla tre katterna och båda hundarna låg och konkurerade om utrymmet med mig....