lördag 14 augusti 2010

Mycket har hänt och mycket är på G.


Nu har bilderna från Fäviken kommit. Tack till Emma på Åre hundrehab som tog dem. Stina tycker som vanligt att det är vansinnigt kul med agility.
Här ser det ut som om hon hoppar ut i världen via däcket och i slalomet påminner hon lite om Toker då han och Prosit dansar med Snövit på julaftonens Disneyprogram.

Vi har varit, ja egentligen är det Ulla som varit hamstervakt åt "Sötis" under tiden som ägarfamiljen var i Bulgarien. Jessica blev riktigt förtjust i den lilla gnagaren. Själv trodde jag vi flera tillfällen att vattenkokaren var på då han motionerade i sitt hjul. Det är ju inte de ljud som jag normalt hör ute i köket, roterande hamsterhjul - alltså. Jag trodde att någon hade flyttat vattenkokaren till hörnskåpet. Men "Sötis" bur var placerad uppe på skåpet för att vara på behörigt avstånd från våra duktiga jaktkatter.Ulla och jag var ute och cykelrastade hundarna en kväll. Jag såg att det var något som rörde sig på marken. Snabbt fångade jag det lilla hoppande djuret och lade det i handen på Ulla. Hon älskar ju alla små djur, så även denna lilla groda. Dock så pussade hon inte på den vilket jag var tacksam för...Senare på kvällen så låg det två stycken tjejer och myste tillsammans i sängen. De tycker verkligen om varandra, Millan och Stina.

Förberedelser inför vintern görs. I helgen töms ligghallen och skithögen. Tack och lov att jag får låna traktor av grannen. Men skåpan behöver ändå handfyllas eftersom jag inte kommer in med traktorn. Fint värre blir det, både inför vinter och flytt.

söndag 8 augusti 2010

En vecka har gått sedan Fäviken.

Det har gått en vecka sedan jag och Stina var på Fäviken och hade uppvisningar. Det blev sammanlagt 6 uppvisningar. Vi gjorde 2 per dag och det gick som smort. En publikfavorit blev när en ur publiken fick komma in och handla Stina på en enklare bana. Första gången var Stina lite tveksam men sedan tog hennes intresse för jobbet med hindren över. Dock tyckte hon nog att de publika förarna var lite långsamma för hon fick skälla lite på dem så att de ökade farten. Så nu är det bara att lägga 2010 års Fäviken game fair till handlingarna. Som ett tack för lån av hinder med mera så kommer Royal Canin att sponsra med lite priser till Storsjöhoppet. Emma, en praktikant på Åre hundrehab fotade en del på uppvisningarna och när de bilderna kommer så läggs de ut på bloggen.
Nästa år kanske det är någon annan som kör uppvisningarna i agility på Fäviken. Är ju trots allt en bit att åka från Segersjö till Fäviken. Men är sponsorn nöjd med de tidigare årens insatser så står de kanske för resan?

Veckan innan Fäviken så hade jag semester vilket var riktigt skönt och välbehövligt. Nu har jag varit igång en vecka och ser kanske inte direkt fram emot att jobba nästa vecka. Ser dock tämligen positivt på tillvaron för i september far jag och Ulla till Malta i 2 veckor - det blir en semester som heter duga. (undrar om det går att blogga från ordinarie dator därifrån? En sak att kolla med telia, min leverantör av mobilt bredband).En kväll i förra veckan såg jag och Jessica något riktigt häftigt när vi åkte hem från jobbet. Precis nedanför backen hemmavid var det 2 kungsörnar som cirklade lågt och skrek efter något. Kanske var det lockrop på avkomman att pröva sina vingar? Så nu håller vi ett extra öga på både hundar och katter när vi är ute. Men snacka om att det var mäktigt att se två kungsörnar på så nära håll.