lördag 6 mars 2010

Finväder och energi på G.

Efter träningen med Griima i torsdags kväll så var det en trött Griima som tog igen sig i soffan. Träningen gick riktigt bra. A-hindret tog hon som om hon inte gjort något annat. Gungbrädan gick bra en gång men sedan började hon tveka. De övriga övningarna gick kanonbra. Banträningen gick också ganska bra.Både i går och idag var jag ute med hundarna på långpromenad upp till masterna på Halåsberget. I går var det rätt kyligt men idag var det riktigt skönt väder. Hundarna, framför allt Griima hade fullt upp med att kolla in alla älg- och orrspår som fanns vid sidan av vägen. Hon fick bra träning med all djupsnöpulsning. Stina som är lite mera världsvan stannad vid plogvallarna för att minimera arbetsinsatsen.
Senare fick dock bägge jobba på bra i djupsnön när jag gick längs hagstängslet för att ta fram den nedre tråden ur snön. På ett ställe hade rådjuren slitit av tråden så det var bara att laga. När jag var klar med stängslet var jag dyngsvettig. Det var inte bara hundarna som fick träning idag.

fredag 5 mars 2010

Vådan av att ha en katt som kan konster....

I onsdags kväll satt jag i godan ro framför tv´n och avnjöt ett par ostmackor och en kopp te. Bredvid mig satt stora, gråa katten Morris och såg bedjande ut. Han tiggde för fullt på ett subtilt sätt som bara han kan göra. Ulla har sedan tidigare lärt den stora, gråa katten Morris att om man "klappar" fint på kinden så kommer det mat ur munnen på den man klappar. Problemet uppstår när man inte alls är inne på samma spår som den stora, gråa katten Morris. Jag hade nämligen gett mig den på att inte falla till föga och ge den tiggande stora, gråa katten Morris någonting.Dock ansåg den stora, gråa katten Morris annorlunda. Snabbt som blixten hoppade han upp i mitt knä och mottade med tassen mot mitt ansikte. Lika snabb var jag med att rygga tillbaka. Naturen och jakten tog över hos den stora grå katten Morris. Klorna fälldes ut för att infånga den undflyende matapparaten. Den stora, gråa katten Morris förmåga att utföra konster, här dock ej på kommando, resulterade i ett antal revor på sidan av näsan. Just då var den stora, gråa katten Morris billig och mitt hämndbegär enormt. Detta gick dock snabbt över för den stora, gråa katten Morris har en alldeles särskild plats i mitt hjärta. Men för en kort stund var den platsen tom.

måndag 1 mars 2010

Snöröjning och bilreparation.

I går var det dags att röja snö. Började på gården och runt stallet. Det var fasliga mängder som skulle flyttas. Tog väl en timme eller så. Sedan var det dags att ge sig på ridplan. Det var mycket. Vet ni hur mycket snö som kan landa på en ridplan. Det tog mig över 2½ timma att röja plan så det blev en senare kväll än jag tänkt mig.

Ulla hade under dagen varit ute i det fina vädret och gått en långpromenad med hundarna. De var ute i 2 timmar så det var 2 nöjda hundar som mötte mig i dörren då jag kom hem från jobbet.
Efter jobbet var det dags att gå ner med skyffel till ridplan och gräva fram konerna och bommarna som jag tömde snö över igår. Tur jag visste var jag skulle gräva så det tog bara en kvart att ta fram dom. Ulla skulle ha lektion under kvällen och behövde dom. Att jag inte tänkte längre när jag satt i baklastaren i går kväll......

Bytte batteri på Berlingon och peppar, peppar. Det verkar som om det bara var det felet. Får se i morgon. Tur att vi känner Leif som kan det här med bilar. Han mätte upp batteriet i lördags och det gamla batteriet hade 3 celler som lagt ner sin verksamhet så det var inte att undra på att bilen inte fungerade som den skulle.