måndag 22 oktober 2018

En rosa höstmånad

Rosa promenad i Örebro

Den 13 oktober tog vi småkooikrarna och åkte in till Örebro för att vara med på en hundpromenad till förmån för cancerfonden. Det blev häftigaste rasparaden med en sak gemensam. Det rosa temat gick igen på hundar och i vissa fall även koppelhållarna.
Våra följeslagare var dagen till ära uppklädda i rosa halsdukar som Ulla gjort.




Vi passade på att betala in de pengar som vi fått in på de utställningskoppel som sålts under året. Hälften av intäkterna för kopplen går ju till cancerfonden. Det blev en  tusenlapp som Ulla swischade över från Kennel Joykooi. Det blir en del att fortsätta den viktiga cancerforskningen med.
Om du är intresserad av att köpa ett utställningskoppel och samtidigt stötta cancerfonden är det bara att du hör av dig. Jag gör 2 olika varianter och har en mängd olika färger. De kostar 100 kr styck plus eventuell portokostnad om de skickas.
Ögonblicksbild på "kooikerparet" när vi gick förbi fotografen i en av de
parker vi gick igenom under vår ros promenad i Örebro

Liten kaxig Ambie. Foto och redigering: Ulla

Syskonträff i Småland

Lotta, Daniel och jag sammanstrålade hemma hos Lotta för en av våra sedvanliga syskonträffar. Blev fika och mycket snack innan vi drog iväg till bowlinghallen för att prova på hur stark syskonkärleken är. Den stod pall för trycket och vi drog efter 2 timmars bowlande till O´learys för en bit mat. Det blev en special. Det vill säga det enda som skilde oss år var dryckerna, cola vs vatten. Maten blev hamburgare vilket inte var så konstigt. Vi var hungriga alla tre och ville ha in maten "pronto".

Det var endast åldermannen som inte gick skadefri från bowlingen. Försökte med konststycket att krossa knäskålen bakifrån med ett bowlingklot. Det gick inte något bra alls. Får nog skylla den skadan på bristande uthållighet beroende på vätske- och näringsbrist vid den aktuella tidpunkten.

Skjutsade hem lillebror och fick ett kort möte med resterande del av hans familj.  Sedan det var dags att i skydd av mörkret glida uppöver mot "gnällbältet". Väl hemma mötes jag av fyra helt överlyckliga hundar och även en glad hustru. Det var helt igenom fantastiskt rolig dag. Tack syster och bror. Vi får rikta in oss på en retur i slutet av maj nästa år. Blir svårt innan då vi är lite spridda i världen fram tills dess.

Spår och långspår

En spårhelg har det varit. På lördagen fick alla kooikrar ett spår med varierande liggtid. Småttingarna fick lite kortare och rakare spår med bara ett par timmars liggtid, medan Wynja fick ett mer avancerat spår med längre liggtid. De löste spåren bra. Visst finns det lite att jobba med vad gäller småttingarna men de vet vad det handlar om. Wynja fick till sitt riktigt bra men tvekade lite vid återgångsvinkeln. Efter lite snurrande så löste hon det. På kvällen gick jag ut ett rejält spår till Wynja som fick ligga till sig till söndag förmiddag.

Efter 18 timmars liggtid gjorde Wynja ett bra spårupptag. Hon spårade utan problem fram till ungefär 1,1 kilometer. Vi var då inne bland hasselsnåren och marken var täckt av torra löv. Jag märkte att hon var trött och gjorde en kort paus. Erbjöd vatten och peppade henne lite. Då var hon genast på igen.
Gjorde lite större slag än normalt men då vi kom ut från snåren och de torra löven gick hon mitt i spåret igen. Hon var riktigt duktig och noggrann vid bloduppehållen och gjorde bara en kort utflykt vid återgångsvinkeln. Efter 1,6 kilometers spår så tog hon upp den färska rådjursklöven och var superstolt och lycklig. Hon bar stolt sin uppletade trofé hela vägen hem från spårslutet. Det var väl en kilometer men hon gjorde inte tillstymmelse till att lägga ifrån sig klöven.
Nöjd kooiker efter ett långt spår. Behöver jag säga att hon sov gott sen?
(Fick några färska klövar av jaktlaget igår!)

"Do it in your head"

Har efter de erfarenheter jag fått genom livet kommit fram till att det är helt onödigt att brusa upp över folks dumhet. Slut bara ögonen och gör ett avslut i ditt inre. Och visst känns det genast lite bättre och jag blir inte av med en massa onödig energi. Tvärtom så får jag ett litet tillskott.