lördag 6 november 2010

Borta och längtar hem.

Det är inte utan en viss frustration jag sitter i Östersund den här helgen. Skulle definitivt hellre vara hemma i Bolltorp med familj och hundar. Nästa helg blir det en "långhelg" då jag ska vara hemma och stöka på med allt som behöver göras. Ser fram emot att få ordning på nya gården. Funderar på om jag ska ta med mig Stina upp efter den helgen. Kan vara trevligt med sällskap och sedan kan jag ta med henne på lite flera behandlingar på "vibbraplatta". Nog saknar jag hela familjen men då jag såg den här bilden i fotoalbumet så saknar jag hundarna lite extra. Trots att jag är hundvakt åt Humlan i helgen så kan inte hon bota all min hundabstinens.Veckan som gått har varit smått kaotisk på jobbet. Det har varit fullt upp med mediakontakter, samtal med personal och patienter, för att inte tala om alla de extra administrativa uppgifter som skall göras efter den här typen av extra ordinära händelser. Känns i alla fall väldigt skönt att utfallet inte blev värre än det blev. En sak är i allafall helt klar och det är att jag somnat ovaggad på kvällarna den gångna veckan. I går eftermiddag var det som om all luft gick ur mig. Helgen kom precis lagom.

Är det väder i morgon så blir det en liten löprunda med Humlan. Hon är säkert i mycket bättre form än mig. Men jag måste ju börja någonstans för att komma igång. Nu är väl så bra som något trots vinterns antågande. På onsdag kommer Ulla upp och sedan åker vi hem tillsammans tidigt på fredag morgon. På torsdag är det urnsättning av Signe. Ska bli skönt att det äntligen blir klart. På grund av vissa omständigheter så har det dragit ut på tiden alldeles för länge.
Håller på att söka jobb för brinnande livet. Vore skönt att så snart som möjligt få tag i något i närheten av bostaden så att jag slipper att pendla någon längre tid. Det fungerar bra att vara inneboende och jag trivs i mitt källarrum men inget går ju upp emot att bo hemma.

söndag 31 oktober 2010

Ännu en helg tillända.

så har denna helgen också nått slutpunkten. I morgon blir det bil tillbaka till Östersund. Helgen har varit riktigt givande och konstruktiv. Den inleddes på fredagen med att jag fick återuppleva delar av mitt förra yrke. Efter en "incident" på jobbet när jag satt i bilen på väg till Örebro var det stridsledning av den högre skolan medelst mobil. Resan tog längre tid än beräknat men jag uppfattade att tiden gick fort då jag hade fullt upp med alla kontakter.

Väl hemma så var det dags för besök på IKEA. Där inhandlades diverse som under helgen blivit ihopmonterat och uppsatt. Och "nej", det blev inga delar över utöver de som inte skulle monteras.

På efter middagen var Ulla. jag och hundarna ute på en liten promenad, så nu kan ni se hur det ser ut på nya gården.
Stina och Griima vid infarten till vår ny gård. De båda damerna har anpassat sig riktigt bra och är fortfarande bekymrade över vildsvinens läten på kvällarna. Pepar, peppar ingen grisjakt än. Hoppas vi slipper också...
Översiktsbild på boningshus, uthus och stall med ridplan i förgrunden.Vi är grannar med ett naturreservat där bland annat den sällsynta guldbaggen huserar. Här sitter Ulla i tingsringen som är ett par hundra meter från vår gård och precis bredvid vårt pumphus och vattenbrunn.