måndag 1 april 2013

Vår, påsk och kvastar i luften...


Under den gångna veckan så har vi haft ett underbart väder. Kallt på nätterna men soligt och skönt på dagarna. Vid flera tillfällen har vi Bolltorpare suttit i solen med en kopp kaffe och bara njutit av livet. Här kommer vi inom kort, åtminstone planerar vi för det, att bygga ett rejält trädäck så att vi får en riktig uteplats. På längre sikt kommer det nog även att bli en inglasning på del av altanen och en dörr ut från vardagsrummet. Visst är det skönt att drömma om vad man ska göra med den där miljonvinsten som kanske dyker upp.

Griima och Stina njuter också av att solen skiner. I normalfallet så ligger de dock inte i stolarna utan ligger på marken. Fulla av torrt gräs i pälsen efter det att de njutningsfullt rullat runt. Snacka om att de två gummorna har en förmåga att njuta i stunden.

Båda äppelträden är nu beskurna. Den kunnige skulle kanske det mer slakt än beskärning. Jag har tagit ner ungefär 2/3 av höjden. Förra sommaren gick det inte att ta äpplena högst upp, trots att jag stod på en stege och hade en 4 meters stång med "fruktplockare" i änden. I år kommer jag att kunna plocka äpplena från marken med nämnda stång om det nu blir några äpplen!?
Om det inte blir i år så kommer det garanterat nästa år så som det växer här söder om Hjälmaren

Kallt på nätterna men strålande sol på dagarna. Den lilla snön som är kvar töar så sakteliga bort i det varma solskenet. Ingen lera och väta att tala om så det är smidigt med att ha hundarna ute, för jag slipper ju att spola av dom efter varje utevistelse.
Ulla och jag har varit ute på promenader varenda dag i påskhelgen. Det enda negativa är att hon får ont i axeln efter promenaderna men hon mår trots smärtan gott av att komma ut och gå. Landstinget kunde ju inte fixa tid till henne inom 3 månader så då gick vårdgarantin in och hon har redan varit på ett första besök och ska om ca 1 månad opereras så att axeln förhoppningsvis börjar bli bättre. Visst är det fantastiskt att den skattefinansierade vården som har så ont om pengar inte kan ge vård inom garantitiden. I stället får samma vård köpa in privata vårdgivare för dyra pengar så att de kan hålla den så kallade vårdgarantin. Något känns fruktansvärt avigt i detta....
Är ändå väldigt tacksam att Ulla får den vård hon behöver för att kunna få en vardag utan att ha ont.

I går kväll hittade jag lille Linus på köksbordet liggandes i en korg som djuren ska ha sina leksaker i. Linus hade dock hittat ett skönare användningsområde för nämnda korg, åtminstone enligt honom själv. Vid sidan av korgen på bordet låg en "totalslaktad" påskkyckling som Ulla innan påsk hade hängt upp i kökslampan. Peppar, peppar det är det enda pyntet han hitills gett sig på. Påskriset med de roliga fjädrarna har han upptäckt men som tur är låtit bli. Än så länge....

Under påsken så har vi inte sett några kvastar som flyger över Bolltorp. De har väl valt en annan väg och Ulla har ju varit hemma hela helgen. Däremot så har det flugit över några par med svanar och ett antal sträck med gäss. Gott att se plogformationerna komma tillbaka då vet man att det är vår på riktigt, trots de kalla nätterna. Lite synd om dom eftersom det ännu inte finns något öppet vatten men det kommer nog snart.