måndag 8 juni 2015

Huskvarna vapen och duktiga hundar.


 
Har gjort en ny form av halsband med en knytning jag kommit på själv. Den finns säkert redan påkommen av någon annan men jag lärde mig själv utan att se på någon förebild. Blev riktigt snygga och  praktiska.
Vi håller på att göra iordning på ett av rummen på 2:a våningen. Murstocken har varit inbyggd och efter påpekande från sotaren så har vi nu rivit bort inbyggnadsväggarna. Murstocken blir en trevlig fond men det är ett fult hål en bit upp. Den gamla rökkanalen då det fanns en kamin på rummet.
För att inte behöva mura igen den, kan vilja sätta in en kamin senare, funderade vi på att täcka den med en gammal gjutjärnslucka av något slag. Letade på nätet men där var det tydligen fantasipriser på dom. Så jag gick ut och letade bland det gamla ratet som låg i ett hörn i ligghallen,
Där stod det en gammal järnspis. Rostig men i hyfsat bra skick. Plockade bort ugnsluckan och borstade med stålborste och målade den svart. Den blir perfekt att sätta över rökgången. Allt till en kostnad av två stålborstar, 1 burk svart sprayfärg och lite tid..
Extra roligt att den är från Huskvarna då jag är från trakten. Den blir både praktisk och snygg. Skulle tro att den är från den spisen som stod i fastigheten från början.

Wynja åkte med matte till Vänersborg på utställning. Blev ett CK och hon skötte sig som vanligt alldeles förträffligt i ringen.
Enda kruxet var väl att hon hade fullt upp med att sätta resesällskapet på plats. Carina hade med sig en ung welsh hanne som Wynja prompt skulle styra över..

Själv tog jag de äldre och åkte iväg till ÖBK för att vara med på Närkedistriktets DM. Trots avsaknad av resultat så är jag mer än nöjd med hur tjejerna presterade på banan. Filmen säger allt och framför allt så hade vi riktigt roligt. Det var första tävlingen på ett bra tag för de äldre men de visade att de ännu kan.

Tassemobilen råkade dock ut för missöde. Generatorremmen gick av och trots idogt arbete av Andreas och Roger så gick det inte att få till. Bilen nu inlämnad på verkstad. Det var inte bara remmen som behövde bytas utan det var också något styrhjul, spännhjul och hjulhjul som behövde ersättas. Märks det tydligt att jag inte är särskilt kunnig på motorer och annat jox.....

 Uttrycket "som hund och katt" har fått en helt ny innebörd i den Bolltorpska flocken. Här ingår alla i gemenskapen även om det emellanåt busas och jagas en och annan hund eller katt.
Men nu tar vi det lite lugnt och vilar oss i form inför nästa insatser. Den 13 och 21 juni blir det till att jobba lite igen. Trivsel, kul och bus samt tävling på Segersjöbanan tillsammans med andra härliga människor och hundar...