måndag 23 december 2019

Full fart mot JUL🐕

Huvvaligen!

Tiden går fort. Det känns som om det bara var några veckor sedan som man kom tillbaka efter semestern. Även om hösten varit mörk så har tiden verkligen gått med ljusets hastighet och det har hänt en hel del sedan jag satt och plitade på bloggen. Så det är väl inte mer än rätt att jag uppdaterar den en smula.
Bakandet av lussebullar är klart sedan ett bra tag. I år blev det en "enkel dubbel sats"
jämfört med i fjol då det blev en "dubbel dubbel sats". Om ni nu hängde med😆

Besök från Linköping

Valpköparna från Linköping har varit på besök. Den här gången fungerade den Bolltorpska flocken bra med Nala. När de insåg att hon och lillmatte Irma skulle sova över så släppte de in henne i gemenskapen även fast de delvis var lite extra observanta.
Dagen efter så åkte vi till Kungsör där jag skulle tävla agility med Wynja. Ulla var kvar med resten av flocken hemma medan linköpingsbesöket följde med. Det var perfekt för då hade jag filmare med mig så jag inte behövde fundera. 

Det var inte de snabbaste tiderna men vi tog oss runt. Placeringarna gick överlag till de lite långsammare och hindersäkra hundarna. De hypersnabba hundarna blev överlag diskade då förarna inte hann med i vissa delar av banan. Viktigaste av allt var att vi hade kul jag och Wynja.

Stora Stockholm

Till hundarnas stora glädje blev det en hotellnatt i Stockholm. Ja det viktigaste var väl hotellnatten och inte var den är. Hundarna trivs verkligen på hotell. Förmodligen för att vi alla ligger i sängen och njuter av livet utan att göra något. Att bara vara kan ju vara tillräcklig livskvalité. De gick före i korridoren och fullkomligt kastade sig in på hotellrummet. En snabb rundkoll innan alla fyra kastade sig upp i sängarna och bara började njuta.

Syftet var ju inte att enbart bo på hotell utan det var ju utställningen som var prioriterad och hotellnatten blev ju bara ett bonus. Vi ställde Ambie och Lilo.
Det gick riktigt bra för båda. Ambie fick excellent och blev 3 bästa tik i öppen klass med riktigt fin kritik. Lilo fick excellent med CK och gick vidare i tik konkurrensen där hon blev 4 bästa tik med fin kritik.
Lilo är fantastisk att ställa. Hon ställer upp sig själv utan att jag behöver hålla på
och peta på henne eller flytta benen. Dagen till ära var hon även väldigt med då vi
sprang runt i ringen



 Det var en tysk domare men det är inte därför jag tackar så stort på bilden. Jag var helt enkelt så himla nöjd och stolt över Lilo. Hon var följsam och hade koll på mig som hon inte haft tidigare. Kokt kyckling fungerade bra för att få henne fokuserad på rätt sätt😆
Hennes sätt att vara närvarande på gjorde att jag gärna ställer ut henne igen. Är inte särskilt roligt att springa runt med en hund som bara "lullar" på utan att visa något.
Här visade hon verkligen att hon var med och det var vansinnigt kul att springa runt med det lilla livet💖

Decemberspårning

Det är inte annat än att det känns lite avigt att gå ut och spåra två dagar innan julafton. Men det var precis vad jag gjorde. När man bor där man bor så kan det vara helt möjligt och det känns helt ok.

La ut 3 spår, ett för respektive kooiker. Ambie fick ett spår med 4 vinklar och 2 bloduppehåll, varav den ena vid en vinkel. Hon jobbade ut spåret bra. Lite tveksam i början men när hon fattat vad vi skulle göra gick det galant.

Lilos spår var i lite tuffare terräng med diverse vinklar. Hon fick även ett kort återgångsspår som hon efter viss möda löste. Huvuddelen av hennes spår gick över blötmark. Ligger väldigt mycket vatten kvar i vissa av hagarna efter det myckna regnandet. Men det löste hon bra efter några små tveksamheter.

Wynja fick ett betydligt tuffare spår. 2 återgångsvinklar samt en nära passage av ett rådjurskadaver. Återgångsvinklarna tog hon bra. Den andra lite tveksam då det varit vilt och bökat precis vid vinkeln. Kadavret passerade hon och visade bara måttligt intresse för det. Efter att ha sagt "visa vårat spår" släppte hon kadavret utan att blinka och tog spårslutet galant.

Alla tre gick stolta hem bärandes på klöven. Även husse kände lycka av tjejernas prestationer. Kanske blir det mer spår under julhelgen om snön uteblir. Kanske till och med en cykeltur med de röd/vita.

God Jul & Gott Nytt År

Jag vill tacka alla som läser/följer min blogg. Jag tycker det är roligt att ni är intresserade av det jag delar med mig av.
Vill med en bild som min fru jobbat fram önskar er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR.