fredag 11 september 2020

Skön sommar med en del aktiviteter

Sjökrogen

Ett av de årliga besöken på Sjökrogen har genomförts. För ovanlighetens skull så hoppade vi över hjälmargösen och slog istället till med en rejäl oxfilé. Som vanligt satt smakerna och det var riktigt gott. Portionerna kunde gott ha varit något större. Priset var kanske lite i överkant men det var trots detta en superb måltid och vi njöt av både mat, dryck och lokaliteterna. Det var en perfekt kväll att sitta ute på bryggan och äta.
Skum ale på Sjökrogen.

Besök från Linköping
Valpköpare från Linköping var på besök och visade av sin adept "Nala". Hon har utvecklats jättebra och har framför allt ett härligt temperament och psyke. Hon var kanontydlig i sin kommunikation med den Bolltorpska flocken så det fanns inte några tveksamheter som kunde missförstås.
Lite agility med lillmatte och sedan ett viltspår med husse. Tror hon sov gott på vägen hem sedan.
Hon har sedan tidigare provat på agility och de flesta hindren så vi lade fokus på hur man kan lära in slalom och lade grunderna till balansbommen och gungan. Nala och Lillmatte var läraktiga och fixade balansbommen utan problem. Gungan gick bra men det behövs lite mängdträning för att hon ska bli trygg på den.

Husse provade viltspår och jag tror han blev lite fast i viltspårträsket. Nala visade min själ att hon visste vad det handlade om. Blir hon rätt coachad av husse så kommer hon att bli riktigt, riktigt duktig på viltspår. Hon har spårintresse och tyckte det var riktigt gott med klöv. När vi var klara ville hon ta spåret en gång till.
Tack till hela familjen för trevliga timmar.

Semester

Bara att vara ledig var i sig en riktig höjdare. Blev väl inte riktigt så mycket jobbat med hundarna som tänkts från början. Hade åtminstone viljan att köra en massa spår men det blev bara något enstaka då det varit så infernaliskt varmt, både för husse och de pälsklädda. Blev lite annat såsom bad och apportering.

Altandörren är i stort sett klar. bara slipning och målning kvar inomhus samt listerna förstås. Det är ett sådant där dåligt väder projekt men det har lyst lite med sin frånvaro när jag varit ledig, det dåliga vädret alltså. Blev trapp snickrad till dörren och ett uterum inköpt. Leverans i oktober.

Med tanke på vad som hände när vi byggde altanen (anmäld för misstänkt svartbygge, allt var kollat och klart men jag hade inte skrivit det på bloggen. Så någon avundsjuk individ skickade in en anmälan)😀, går jag ut med tydlig information redan innan. Det vore ju synd om kommunen med sin redan trängda ekonomi skulle bli tvungen att få ännu ett obefogat kontrollärende. Inte konstigt att de börjar ta betalt för exempelvis bygglov. Jag har kontrollerat både i befintlig dokumentation/regelverk på nätet samt pratat med tjänstemännen på kommunen om det behövs bygglov. Svaret är ett entydigt nej. Vi får bygga ett uterum på 30 kvm utan bygglov och det vi ska sätta upp ligger på knappt 18 kvm. Så den avundsjuke göre sig ej besvär.
Och mycket skit blir det.

Altandörr med trapp på plats. Bara uterummet kvar.
Altandörr och trappa på plats.

Nya utemöbler och nu fattas bara uterummet som är beställt.

Östersund

Under semestern var vi uppe några dagar i Östersund och hälsade på dotter med fästman samt barnbarnet Maximilian. Det var sköna dagar utan en massa måsten. vi hade tur med vädret och kunde bara må gott och umgås. Lärde mig en grillmarinad av Tommy som nu är testad nere på den Bolltorpska grillen. Det blev nästan lika bra som den han hade fått till.

Åter på jobbet

Den 10 augusti var det då dags att fortsätta tjänstgöringen på kommunen i Kumla. Det var som det var förra året. Lite att pyssla med så jag kom ifatt. Vissa saker var bra andra mindre bra precis som det är i livet. Vikarierna hade fungerat bättre än i fjol vilket nog berodde på att det inte var så många nya utan vi har lyckats behålla många av de gamla.

Regionens "gula" färdtjänst

Ni som känner mig sedan tidigare vet ju att jag har haft lite problem med extraslag på hjärtat. I söndags hade jag lite molvärk i bröstkorgen och ringde 1177. När jag väl kom fram och pratat med dom så sattes jag på medhörning när de pratade med 112. När de sedan pratat med mig så skickade de en ambulans. Fick klättra in och blev uppkopplad på EKG. Det var några "toppar" som oroade dom lite så det var bara att åka med in för provtagning. Som tur var så var alla proven bra och jag fick åka hem. På måndagen ringde jag hjärtmottagningen och fick prata med min läkare. Det visade sig att jag hade lite mer problem än bara extraslag. Hade tydligen lite förmaksflimmer också. Så nu blir det nytt arbetsekg för att kolla om pulsen går upp vid ansträngning. Jag upplever det som om jag har ständig vilopuls. Ligger på en vilopuls på 50 men så in i helsikes vältränad är jag inte.

Får se om det blir ändrad medicinering eller annan behandling då resultaten från arbetsekg kommer till läkaren. Har varit  duktig och skrivit upp en hel massa frågor som jag har med mig för att inte missa något. Förmaksflimmer är tydligen väldigt vanligt och inte alltid farligt men när man får det själv så är det inte utan att man börjar fundera lite på vad som är viktigt i livet.

Blir längre och längre mellan inläggen

Blir tydligen längre och längre mellan inläggen. Insåg nu att jag hade skrivit men inte lagt in bilder och publicerat. Ja det har ju inte hörts något så det är väl ingen som direkt saknat inläggen. Trots allt så skriver jag ju blogg främst för min egen skull. Ett sätt att summera det som är viktigt och även att fokusera på det som är bra och roligt i livet.

Blev ändrad medicinering och uppföljning med nytt EKG. Mår mycket bättre och oron för hjärtat har till stora delar släppt. Undertecknad har till och med varit ute och sprungit i veckan. Ja det blev 5 km snabb gång med lite löpning, ca 1/3 av sträckan sprang jag och det kändes riktigt bra. Hjärtat fungerade och den opererade hälen kändes inte alls.

Vi har även tagit prov på Ambie och Lilo och skickat blodprov till universitetet i Utrecht, Holland för att kolla upp ENM. Så nu är det bara att vänta på svar.
När veterinären skulle ta prov på Lilo så blev det rena blodbadet. Den där tjejen har ju väldans problem med att vara stilla. Hon vevade på ordentligt med det kanylstuckna benet innan vi fick lugn på henne. Ambie satt bara helt lugnt. Går knappt tro att de där båda är helsyskon...
Lilo med några apporter i M/90 som husse gjort. 
De var riktigt populära av alla i flocken.

Kooiker högen ligger och sover jättegulligt. Husse smyger dit
med kameran för att ta en bild. Precis när jag ska ta fotot så är
hela högen pigga som mörtar och undrar vad de ska göra....