lördag 25 september 2010

Efter storm kommer stiltje.

I natt fick vi uppleva ett rejält oväder. Vi var på väg hem från restaurangen då det först kom några droppar som enn liten varning för att sedan fullkomligt vräka ner. Blixtarna hade vi sett några på avstånd då vi satt och åt men inte tänkt mer på det. Vi tog i alla fall skydd under en utskjutande balkong medan det värsta vräkte ner. Då det lugnat sig lite så bestämde vi oss helt sonika för att gå hemåt trots regnet. Vi kunde ju inte bli mer än blöta. Väl hemkomna så brakade det loss ordentligt ute. Regnet kom i byar och det blixtrade kontinuerligt runt omkring. Då jag stod på altanen så dök bilderna som journalisterna tagit i Bagdad under bombningarna upp. Ljus och ljud stämde, dock inte anledningen som tur var. Det blev ingen avslappning i den svala kvällsluften på altanen. Bara att lägga sig i sängen för att läsa. Hade precis slagit upp boken då strömmen gick. Vad göra? Det bidde godnatt världen. Sov lite oroligt det det stormade så förbaskat ute. På morgonen var det lugnt och jag gick iväg till bageriet för att inhandla frukostbröd på rentvättade gator.

Dagarna går och vi njuter av att "bara vara" och ta dagarna som de kommer. I går hoppade vi på en sightseeing buss som gick runt hela Gozo. En fantastisk upplevelse. Det var också läckert att gå omkring i citadellet i Victoria som har sitt ursprung från 1100-talet.
Gozo är inget ställe att fara till om man vill parta loss utan mer ett ställa att bara vara på. Ett kanonställe att åka till för att uppleva lite lagom och ladda batterierna på. Så när vi kommer hem har vi verkligen laddat upp inför flytt.

Härom kvällen satt vi och tog oss något svalkande på en liten servering då "någon" ville feströka lite. Det var bara att gå in och köpa ett paket Pall Mall och en ask tändstickor. Plötsligt så var jag tillbaka i min barndoms stad. Tänk att det inte en var reklam på tändsticksasken!? "Sverige är fortfarande stort utomlands".

tisdag 21 september 2010

Så var det äntligen semester!

Efter 8 timmar i bil, 3½ timmar på flyg, ½ timma i taxi, ½ timma på färja och 10 minuter i bil (väntetider ej inräknade) så klev Ulla och jag in i en härlig liten lägenhet på Gozo. Lite fika och sedan var det godnatt efter uppackningen.
På morgonen så vaknade vi till ett strålande väder och en härlig utsikt från lägenhetens 2 balkonger/terrasser.Då vi nödtorftigt mornat oss så var vi iväg till bagariet och köpte nybagat bröd. På ena terrassen satt vi sedan och avnjöt frukosten i ljuvligt väder och skön atmosfär.

Ullas 50-års firande blev lite av en flopp. I och för sig så var jag ute i sista minuten för att boka bord och så men man kan ju ha vissa förväntningar på personalen när man talat om varför man är där. Efter att ha specificerat mer vad jag var ute efter så löste de det men det var inte med mer än ett nödrop. Sättet de gjorde det på var nonchalant och nästan otrevligt. Det var orutinerad personal men desto större anledning att lösa saker på ett bra sätt ändå. Det blev i alla fall inte alls som förväntat och Ulla var nog mer besviken än hon medgav. Besvikelsen låg också i att det var ett ställe vi blivit rekomenderade. Vi får ta om det någon annan kväll under vår vistelse här på Gozo, på en annan restaurang.

Mer om äventyren här kommer över tid. Nu ska vi bara njuta av ledigheten, för att inte tala om den goa värmen.På bilden nedan kan ni leta efter två fel. Tog bilden idag när vi tog bussen till en badstrand på norra Gozo. Alla "kommunala" bussar är av märket Bedford och är nog från 50-talet. Trots det så är de superfräscha både in och utvändigt.Vi njuter av ledigheten så mycket vi bara kan. Och det är nu ganska lätt.

PS. Fick ett sms från Jessica tidigare i dag. Hon skrev, "Var finns hundschampot? Hundjävel!". Efter ett stillsamt svar och en fråga fick jag till svar, "Griima har rullat sig i skit! Jag kräks!" Just då kändes det ganska skönt att vara på Gozo trots att jag saknar världens bästa dotter och alla djuren......