lördag 2 april 2011

Jag höll på att missa ett vårtecken!

Tävling med blandat resultat. Agilityloppet 0,11 i tidsfel vilket hade varit en klockren nolla om jag inte strulat till det och kommit in på fel sida om A-hindret. Min tvekan gjorde att Stina stannade till på A-hindret och kollade vad sjutton husse höll på med. I hopploppet gick jag för snävt på ett hopphinder vilket gjorde att jag styrde Stina förbi en tunnelingång - vägran och sedan gick hon ur slalom i näst sista porten. Min luft tog slut och hon kollade vad jag höll på med igen, vilket gjorde att hon gick ur.
Trots allt är jag mycket nöjd med dan i Askersunds ridhus. Vi hade skitskoj och sedan så fick vi till en rejäl miljöträning med Griima. Hon var exemplarisk. Lugn och sansad med ändå nyfiken och med på vad som hände. Trots all uppståndelse runtomkring så kunde hon slappna av. Trots att jag inte räknat med att stöta på någon kändis så var det ändå några sådana på plats.Väl hemkommen så tog jag skottkärran och en grep för att vandra runt på tomten och samla ihop vinterns skörd av hundskit. Gick snabbt och smidigt. Det var en himla tur att jag gjorde det annars hade jag missat årets första krokus som spirade i gräsmattan. Men den upptäckte, fotades och beskådades. Det var lite svårt att fota den för mina två prinsessor skulle hela tiden komma fram och kolla på vad det var som husse var så intresserade av.
Under tiden som jag plockade skit så försökte Stina hela tiden jaga på två ormvråkar som for omkring över gården och flörtade med varandra. De skrek till varandra nästan hela tiden. Efter ett bra tag så slog de sig ner i ett stort träd i hagen vilket inte Stina kunde acceptera. Skällande drog hon iväg mot trädet för att jaga bort dom. Och döm om min förvåning då de med föraktfulla vingslag drog vidare och lämnade Stina efter sig. Synd att jag inte kunde se hennes uttryck då hon stod mitt i hagen och tittade efter vråkparet. Hon hade nog inte trott att de skulle dra vidare eftersom de tidigare snurrat runt över gården och hon haft stenkoll på dom.
Efter att gården blivit rensad från hundskit så fick prinsessorna stå ut med lite pälsvård. Så istället för hundskit på gräsmattan så ligger där nu en halv hund i form av underull och täckhår. Morris gick förbi vilket fick till följd att det även ligger en fjärdedels katt i form av hår på gräsmattan. Mycket bomaterial för fåglarna blev det.
Stina, men även Griima, är ganska nöjda med dagen och ligger nu och snarkar nöjt.