fredag 13 november 2009

Så var det helg igen.

Snacka om att den här veckan har gått fort. I och för sig skönt men det känns som om jag inte riktigt hängt med. Fantastiskt att bli frånåkt av tiden! Ja ja så kan det ju kännas ibland. Allt har i alla fall rullat på fort under veckan. Har lite svårt att skilja ut vad som hände/gjordes när. Tydligast är träningen med Stina på Dille igår.
Hon är världens härligaste hund (för mig). Det gick bra och kändes härligt att jobba med henne. En del nya saker testades såsom blindbyten vid paralella hopphinder. Vi provade också på att dra i nödbromsen då hon var på väg över ett hopphinder istället för in i en tunnel. Gick bra det med. Stina är fantastisk då hon efter ett så hårt "NEJ!" kan fortsätta med det rätta hindret utan att tappa fattningen. Starkt.
Precis så här gott mår jag nu. Avkoppling. Bilden tog Ulla för ett par år sedan då jag somnade till i soffan på min favoritplats, Stina på sin och lille Morris som vanligt i centrum.

I morgon ska Ulla ha kurs för diverse hästtjejer som kommit en bit på väg i livet. Jag ska väl serva damerna lite innan jag åker och hämtar hö. På kvällen ska jag inta positionen enligt bilden ovan.

söndag 8 november 2009

Så var helgen till ända.

Söndagkväll. Sitter och kopplar av efter en "full" dag. Vattnet till ligghallen är klart. Delningen av ligghallen med "dörren" är klar. Stängslet på den nya hagindelningen är klart. Det enda som behöver fixas är inkopplingen av värmekabeln som går i vattenledningen, (10 minuters jobb i dagsljus eller i ficklampans sken). Sedan behöver den nya kopplingen vid vattenhon dras åt lite till. Det läcker lite där men det är enbart lite droppande.
Så här blev det. Jag är riktigt nöjd. Dessutom så hade jag räknat helt rätt på virke. Blev bara en bräda kvar men hellre en över istället för att en saknas.

Hade också besök av den nya grannens ungar, Emil och Nova. De är riktigt framåt. Passade bra att de kom ner så de fick träffa Stina och Griima. De fick se att de två rackarna är helt ofarliga trots att de skäller. Berättade också om hur de fick och inte fick göra med hästarna. Grundläget är att inte gå och hälsa på hästarna utan att prata med mig eller Ulla först. De verkade ha fattat men man vet aldrig med ungar på 5-8 år. De lyssnade i alla fall.

Ingen snö kvar bara grått och blött. Dessutom är det måndag i morgon. Åter till vardagen. Har varit både skönt och tomt att vara själv hemma. Men i morgon kommer Ulla hem vilket ska bli skönt. Då finns det någon att prata med. Nu har hundarna nog trott att det slagit runt för husse då jag gått runt och pratat för mig själv....