tisdag 21 augusti 2012

Vikten av att stänga toalettdörren om sig!

I går lärde jag mig nästan den hårda vägen vikten av att stänga toadörren om sig. Jag hade varit ute med hundarna på en tur och hade själv lite brottom in på toa. Av med skorna och in på muggen, placerade mig lite bredbent för stabilitetens skull och plockade fram apparaten. Hjärnan håll precis på att ge det lättande kommandot då en liten Linus huxflux satt på stolskanten, precis i skottfältet för den lättande strålen. Tur att hjärna skrek knip för det låste sig totalt. Släppte apparaten och tog det lilla rackartyget under magen och föste ut honom från toaletten och stängde dörren efter mig. Vet ni hur skönt det var att kunna pinka i fred och veta att man inte behöver sanera en fräsande kattunge i duschen?!
Under den gångna veckan had vi celebert besök på Bolltorp. Världens Bästa Dotter var på besök hos sina föräldrar (mig och Ulla). Det Närkinska vädret passade på att visa sig från den bättre sidan. Kruxet var väl alla satans flygfän på kvällarna. Så här vackert var det i allafall på fredagskvällen när jag och Jessica tog en promenad med hundarna.

Jag förstår vilken lyx Camilla har som alltid(nästan)har med sig sin coach Gudrun på tävlingar. Under helgens Augustisnurr i Frövi så hade jag egen coach med mig i form av VBD Jessica. Inte nog med att det var riktigt trevligt utan jag fick även en hel del feedback om hur hon tycker jag handlar hundarna på banan. Det mesta var faktiskt bara att ta till sig och försöka börja jobba med.
Dessutom hade ju sessorna någon annan än mig att kräva uppmärksamhet av. Känns bra när vi är ute på tävlingar här nere numera. Känner igen en del folk, pratar lite och har trevligt. Finns lika mycke toktrevligt folk här som norröver. Den enda skillnaden är att här nere är de flesta tävlingarna större...


Resultatmässigt så blev det väl inga superframgångar men jag är jättenöjd med våra lopp ändå. Det var rejält utmanande banor vilket blir extra tydligt då Griima vann hopp 2:an på söndagen med 5,2 fel. Hund och förarmaterialet på augustisnurren var det inget fel på så det var väl bara att konstatera att på den banan, just då, var jag och Griima bäst.
Båda gjorde de som sagt bra ifrån sig. Griima och jag har nog snart hittat en gemensam väg att jobba vidare på. Stina och jag jobbar på som tidigare och efter lite tips från Jessica hittade vi en lite bättre väg att jobba på med tempot.

La ut en film på respektive. Det är Griimas agilitylopp från lördagen då hon sprang förbi näst sista hindret, annars hade det varit en klockren nolla. Tänk om inte om funnits! Stinas lopp är hopploppet från söndagen som hon nollade men fick tidsfel på.
Under tiden jag och några hundra andra hundtokiga människor var på augustisnurren i Frövi så gick Nordiska mästerskapen i agility på västsidan av gränsen, det vill säga i Norge. En del svenska framgångar blev det. Bland annat var Camilla och Medusa med i laget som tog lagsilver i mediumklassen. Stort grattis till er.
Som alltid är underbart kort. I går for Jessica åter hem till Östersund men det har varit riktigt roligt att ha henne här nere hos oss ett par dagar. Det dröjer nu inte länge förrän hon och Kalle flyttar ner. De söker både bostad och jobb, så om någon har något att erbjuda så hör gärna av er.