måndag 25 april 2011

WOW! Vilken dag det blev........

Upp tidigt och sedan iväg mot Katrineholm och "Lenatorpet" där brukshundklubben håller till. Bra parkering och utmärkt tältplats. Det blev en lång dag då de körde fyra lopp växelvis på två banor. Trots det så flöt det på bra. Det blev fyra starter för respektive prinsessa och de skötte sig alldeles utmärkt. Jag kom i samspråk med ett gäng från Flen där flertalet av dem tävlingsdebuterade med diverse olika raser i alla storlekar. Tack till dom eftersom jag nu har alla lopp på film. Filmen redigeras under veckan och läggs sedan ut på bloggen.

Stina fixade 2 nollade lopp, varav en 4:e och en 10:e placering. En disk som var på grund av en förvirrad förare samt ett lopp med 5 fel. Jag är kanonnöjd eftersom hon hade fart som hon inte haft tidigare. Husse hade emellanåt svårt att hinna med.

Griima fick 3 diskade lopp och ett med en 18:e placering, endast 10 fel och det loppet var den tredje starten. Ett av de diskade loppen fullföljde hon medan jag i de andra 2 valde att diska oss för att hon skulle få ha roligt på banan. Jättebra miljöträning för henne. Jag blev klart överraskad av att hon fixade slalomet (8 pinnars) i det lopp hon placerade sig i. Första gången hon gick igenom slalomet var igår på träningen.
Det märktes tydligt att hon behöver mer miljöträning och banträning för att kunna hålla fokus för att kunna gå fullt i ett lopp. Man ser tydligt att hon är lite osäker och behöver mer träningslopp i tassarna.

När jag kom hem så märktes det att jag konsekvent struntat i att ta hand om mig själv ocden åldrande kroppen jag bebor. Båda hundarna värmdes upp och stretchades efter varje lopp. Det skulle jag även gjort med mig själv. Inte utan att jag stapplade ut ur bilen på stela och krumma ben när jag kom hem och lastade ur. Hundarna däremot var hur följsamma och mjuka som helst även om de var lite trötta i skallen.

Husse tog igen sitt i badkaret med hett vatten och badskum samt en ansiktsinpackning med någon lera jag fått av Ulla. Låg i länge och läste lite ur "Ledarskap med Cesar" som jag köpte med presentkortet jag fått från Avd 5A. Nu känner jag mig riktigt fräsch (ja, leran är borttvättad), åtminstone när jag håller mig stilla och inte stapplar runt.