lördag 3 april 2010

Sol och värme - vår. Och länge är det ljust


Efter en bra dag så är det inte utan att det känns skönt att det blir ljusare och ljusare för varje dag. Fotot här ovan är taget vid 20.00 ikväll och solen håller precis på att gå ner. Längre dagar och mer blir gjort. Dessutom så flödar energi ut i kropp och sinne.

onsdag 31 mars 2010

Nu är det f-n i mig vår på riktigt!

Det började redan på vägen till jobbet. På två ställen spelade orrtupparna för fullt och de blyga hönorna syntes skymta i bakgrunden. Under dagen smälte snön som fallit under natten och rann undan i rännilar längs gatorna i stan. På hemvägen såg jag årets första tofsvipa längs vägen. Tur att Ulla inte var med då hade hon väl velat plocka upp den lilla krabaten och tagit med den hem. Det var inte utan att den såg lite luggsliten och frusen ut i dikeskanten. Trots väder, snö och kyla så är det faktiskt vår. Tofsvipan har ju redan kommit.
När jag kom hem berättade Ulla att hon och Solveig hade varit ute och ridit en sväng. Halåsens "huligantikar" var naturligtvis med som följeslagare och hade som vanligt skött sig galant ute i terrängen.
Snart är det påsk med allt vad det innebär. I år kommer jag dock att sakna en nyfiken Jessica som rumsterar runt och letar efter sitt påskägg. "Ägget" har vi skickat via posten så det kommer förhoppningsvis fram till henne i morgon.

måndag 29 mars 2010

Måndag efter en kanonhelg!

Efter en tröttsam dag på jobbet var det hem och ladda ner filmen från Nordmalig till youtube. Tråkigt att det tar sådan tid med mobilt bredband. I och för sig mycket bättre en den gasolkopplingen vi hade med modem innan vi skaffade "dongar". Det lär nog dröja ett bra tag innan vi får fast bredband på Halåsen....

Säsongpremiären för mig och Stina gick som på räls. 75% utdelning. Fyra starter och tre "nollade" lopp och detta i klass 3. Det var dessutom debut i agilityklass, i hoppklass har vi några starter sedan i fjol. Det blev lite tidsfel men det räknar jag bort då det är så himla tighta referenstider för de som inte har bordercollies eller andra superraketer på banan. Jag är jättenöjd med vår insats även med det lopp där jag diskade oss. Back on track täcket från Dille maskin & foder invigdes "skarpt" på tävlingen. Det fungerar verkligen bra. Stina var hur varm och smidig som helst när det var dags att börja värma inför start. Likaså kan jag tänka mig att hon tyckte det var skönt med värme på ansträngda muskler efter loppen.

Kolla gärna på filmen så kan ni själva se hur vi presterade och hur roligt vi hade. Roligt hade vi allihopa som var där från Storsjöbygdens olika klubbar. Det var många bra placeringar och lopp som vi fick se. Bland annat debuterade ett ekipage med först en disk följt av ett lopp med fem fel på lördagen. Det hände nog saker hos både hund och matte på natten eftersom det på söndagen blev 2 nollade lopp, med första placeringar som följd. Fortsätter de så här kommer de att bli riktigt giftiga i mediumklassen. Bra jobbat Stina & Lambert.

Nästa tävling för mig och Stina blir nere i Tranås i maj. Då åker vi ner och hälsar på min syster och bror med familjer och passar samtidigt på att gästa Tranås agilitytävling