tisdag 25 april 2017

Det händer saker i livet, trots stiltje på bloggen




Efter lite funderande så har jag kommit på varför det inte skrivits så ofta på bloggen på senare tid. Jag har haft alldeles för mycket omkring mig. Framför allt så är det arbetet som tagit enormt mycket energi. Inte ens vinterträningen med hundarna har jag varit på mer än en gång i vinter. Det är först då jag fått klart med ett nytt jobb som jag verkligen sett hur jag blivit påverkad av min nuvarande arbetssituation. Nu håller det dock på att lösa sig. Den 9 juni börjar jag på ett nytt spännande jobb med helt andra förutsättningar. Sammantaget gör det att jag nu börjar se framåt och får energin tillbaka. Min nya arbetsplats håller på att skapas  http://www.kumla.se/omsorg-och-hjalp/aldreboenden-sarskilda-boenden/akvarellen.html
Även om det varit en tuff resa under höst och vinter så har det ändå hänt en del riktigt positiva saker. Då jag fyllde år fick jag bästa presenten. En resa till dotter och barnbarn över en lång helg. Det var en helt fantastisk helg tillsammans med den lilla familjen i Östersund. Energiladdning in masse.



Våren har kommit så det står härligt till. Vanligtvis så är det ju vitsippor som lyser upp skogarna här nere. På vissa ställen är det dock som på Halåsen att det är blåsippor som bryter av det bruna och lite tråkiga.
Wynja ser ut att fundera på varför husse satt henne bland alla de blåa sakerna.
Allt för att få till en blomsterbild.


Vi hade inte möjlighet att delta på kooikerhundklubbens årsmöte men vi fick glada besked därifrån när årets kooiker tillkännagavs. Wynja hade blivit både årets viltspårkooiker och årets allroundkooiker. Den sistnämnda titeln kräver att hunden har resultat i tre olika grenar. Wynja hade resultat på både utställning, agility och viltspår även om vi inte varit sådär superaktiva på banorna under 2016. Men när jag sammanställde resultaten för 2016 visade det sig att hon hade en hel del bra resultat trots att vi inte hade varit ute och tävlat så mycket. Men ”Knickedicken” har presterat under 2016 och det var riktigt kul att få bekräftelse på prestationerna.


 Glädjen till agilityn kom tillbaka under helgen då jag och Wynja var och tävlade i Fagersta den 22-23 april. Det var roliga banor med bra resultat. Inga placeringar att skryta med men vi nollade tre av fyra lopp och i det fjärde blev det 5 fel på en vägran då jag styrde henne på fel sida av hindret. Blev även lite tidstillägg. Men farten är på väg tillbaka så kan bara husse sluta visa nerverna för den lilla rödvita så kommer det garanterat mer fart. Det är inte utan att jag blivit lite bortskämd av Griima som bara kör utan att bry sig om husses nerver. Lite ovant med en så inkännande hund som Wynja är. Den intresserade kan titta på alla loppen i filmen här nedanför.

Skrev ju ut på Facebook att det var idel nollor under helgen. Ja det var det faktiskt i mitt huvud ända tills jag såg filmen. Men det säger nog mer om hur nöjd jag var med hennes insats under helgen och hur jag kände än att jag räknar resultat. Trots femman var jag riktigt nöjd med helgens insatser. Dessutom bjöd Fagersta på ett bra och smidigt arrangemang och domaren Hasse hade fått till bra och roliga banor i mitt tycke. Hur han lyckades få in 22 hinder och 191 meter bana på det där utrymmet är en gåta. Skitrolig bana men jag sa till att ska det fortsätta på det viset så behövs det både syrgas och hjärtstartare vid målgången. Fasen jag var helt slut….. och Wynja bara viftade på svansen!