måndag 10 september 2012

Nu börjar hösten på många olika sätt, och hår av hin lever vidare...

Den lille hårige av hin låter sig inte förskräckas och drar sig tydligen inte för något. En morgon nar jag satt på porslinsfåtöljen och gjorde tvåan passade det lilla livet på. Utan att jag märkte något smög sig den lilla rackaren i läge. Då jag var klar med allt och skulle dra upp kallingarna så kändes de ovanligt tunga samt att de levde ett eget liv. Då jag tittade ner så såg jag att den lille kattrackaren snyggt hade parkerat och rullat ihop sin kropp i kalsongerna. En himla tur att jag kände och såg honom innan jag fått upp kalsongerna så långt klor i genitalierna är ju inget direkt eftersträvansvärt och hur skulle jag förklara det för Ulla. Jo tjena! Hur trovärdigt tycker du att detta låter? – Älskling, de där rivmärkena jag har, är det katten som gjort!

Det var roligt att börja på universitetet igen. Juridik låter ju inte direkt underhållande men faktum är att det är riktigt intressant. De verkar ha lyckats med att koppla ihop de juridiska teorierna med omsorgens vardag på ett praktiskt plan. Hela kursavsnittet utgår från praktiska fall som kopplas till olika lagutrymmen ibland annat socialtjänstlagen och sekretesslagen med flera. Ska bli spännande att se om deras kursupplägg håller. Ser bra ut så här långt. Riktigt kul var det också att på nytt träffa de andra ”klasskamraterna”

Under de senaste kvällarna så har jag fått lite av filmkänsla. Jag tänker då på filmen ”The day after tomorrow” de scener då man får se hur fåglarna flyr New York. Över Bolltorp går det nämligen ett fågelstråk. På kvällarna, precis i skymningen så flyger det hundratals sädesgäss, grågäss, canadagäss och tranor till sina samlingsplatser för flytt söderut. Det är häftigt att stå på marken och titta upp på himlen som är full av fågelsträck. Ibland så många som 20-25 stycken samtidigt och när ett försvinner dyker ett nytt upp.

Den Bolltorpska vildmarken är betydligt vildare än den Jämtländska. Vi skriver i dag den 10 september och klockan är 22.00 cirka. Vid kvällsrastningen av hundarna är det skönt att kunna gå i bara t-shirt. Gräshopporna spelar högt längs vägen och bortom energiskogen hörs kronhjortens dova brunstvrål. Betydligt livligare än vi hade det uppe på Halåsen. Låter nästan som afrika.

Hösten är nog här nu. Trädgårdsmöblerna och grillen är undanplockade och ställda på undantag inför nästa säsong.