tisdag 26 juni 2012

Semester-utflykter och funderingar

Första semesterveckan har varit en behövlig ledighet och mental återhämtning. Så här efteråt inser jag hur mycket energi jobbet och universitetskursen har tagit. Nu känns det som om jag kommit i fas med livet igen.
Ulla och jag har gjort lite utflykter under vår gemensamma ledighet. Vi har förmånen att kunna ha två veckor tillsammans. I veckan var vi i Motala och såg oss omkring. Mysigt ställe, på hemvägen stannade vi till vid ett ställe som heter Övralid. Där gick vi på en härlig naturstig och hade då med oss hundarna. Det var en härlig stig där vi passerade många olika naturtyper. När vi passerade igenom ett område med tät undervegetation så kom barndomsminnen över mig. "Kojbyggarskog" kallade jag den när jag var liten och många hyddor och kojor har jag byggt i skogarna runt Norrahammar där skogen såg ut så här. En lycklig tid i min barndom.
Här glider jag och hundarna fram i skogen medan solens strålar söker sig ner genom lövverket.
Fick under den gångna veckan reda på att det är klart att det blir Fäviken game fair för mig och hundarna. Uppvisningar i dagarna tre. Bra träningstillfällen för hundarna med maximalt med störningar. Ska bli riktigt roligt.
Vi har också varit iväg och tittat på Grythyttans wisky destelleri. Där fick vi en varmt mottagande och fick ta del av hur de tillverkar wisky. Provsmakade även en del olika typer av malt. Inte drycken utan en av råvarorna de använder. De bjöd även på en intressant föredragning av svensk alkoholkultur genom århundradena. Mycket intressant och faktiskt mycket skrämmande. Om inte motboken införts 1917 hade svenskarna nog supit ihjäl sig....

I helgen var jag och Stina och tävlade på "Segersjöhoppet". Tyvärr var jag tvungen att stryka Griima då hon sträckt sig och var lite halt. Känns väldigt lyxigt att det är tävling bara 1500 meter hemifrån. I och för sig en inofficiell men ändå en tävling. Stina var anmäld till tre lopp. Ett i agilityklass och två i hoppklass. Hon gjorde bra ifrån sig och husse följde med bra och var felfri för en gång skull. Tre nollade lopp med två 1:a placeringar och en 2:a placering. Kan inte bli mer full pott än så. Det var bra och flytiga banor med lite trixigheter. Dagens höjdpunkt var nybörjarklassen där helt färska hundar och även ekipage var med och körde. Mer sådant då det är en bra inkörsport för kommande ekipage på banorna. Ett utmärkt sätt att avdramatisera det här med tävlande på.
När vi kom hem idag möttes vi av en Millan som såg ut att ha använts till att sota kaminrör. Det var svårt att hålla sig för skratt då hon fått en nyans av grått i ansikte och på tassarna fram. Undrar jag var hon smugit sig in någonstans för att bli så skitig?

Funderingarna måste jag fundera lite till på innan jag skriver ner dem på bloggen. Risken finns att jag annars missar syftningen och av för starka känslor skriver lite väl negativt. Ska smälta det lite innan det kommer.
Blev i alla fall bestört över att det förekommer så kallad barering inom hundsporten. Med tanke på de "låga" hinderhöjderna blev jag förvånad över att förekom och blev förbannad då det visar sig att det förekommer.....