tisdag 11 augusti 2009

Ännu en dag har passerat

I går eftermiddag var prästen som skall begrava Signe hemma hos oss. Det var både Ulla, Jessica och jag som fick ett fint möte med Olof. Till saken hör att han kom cyklandes hit till Halåsen. Naturligtvis så regnade det och han sa att han glömt att den sista biten var en rejäl backe. Han var blöt både inifrån och utifrån.
Vi fikade, pratade om Signe och gick igenom begravningsritualen samt de önskemål som Ulla hade. Han skulle återkomma efter det att han haft ett annat möte och meddela hur det blir. Jag kände det som ett bra och naturligt möte.

Ännu en dag på jobbet med en massa uppdykande ärenden. Jag och Håkan satt i tre timmar då han gick igenom verksamhetsplaner med mera för de tre enheter jag ska ta över efter honom i slutet av augusti. Snacka om att det blev korvstoppning.

Det var extra skönt att komma hem idag. Varva ner efter jobbet och bara vara en stund.
Sedan kom Helen och Solveig. De hade med sig fika i form av paj, glass och saffranskringlor. Mumsigt värre vill jag lova.

På kvällen tog jag hundarna och gick en skogspromenad i duggregnet. Det var riktigt mysigt att traska i obanad terräng en stund. Batteriladdning för en sliten själ. Tänk att hundar kan ge en så mycket energi genom att bara finnas i ens närhet.
(Fotot är från midsommarafton och Ulla tog det på Gotland).

måndag 10 augusti 2009

Måndag igen....

Helgen har varit full av fint väder och uteaktiviteter. Stockarna vi ska ha till ligghallen är uppdragna ur skogen och ligger nu barkade och fina utanför ligghallen. Plattorna till bärstockarna är tjärade. Rivandet av utedasset är påbörjat och börjar lida mot sitt slut. Snacka om att de kunde bygga skithus förr.

Däremellan har vi badat med hundarna, och mått gott. Jag är bara lite avis på det gäng som var iväg och tävlade i helgen.
Just nu längtar jag till nästa tävling. Jag och Stina har så förbaskat kul ihop. Bilden är tagen på DM den 2/8.