torsdag 9 maj 2019

Nu är banpremiären gjord med Lilo och Queen-kullen växer

Lilo banpremiär i blåbärsklass

På söndagen lastade jag in Lilo och mig själv i tassemobilen.2 för att ta mig till Kumla bk  och deras inofficiella agilitytävling. Det skulle bli Lilos första framträdande på agilitybanorna. Jag valde blåbärsklassen eftersom hon ännu inte fixar slalomet. Målsättningen var att se och känna hur hon betedde sig på banan och hur vår kontakt fungerade. Inga förväntningar, bara dit för att ha roligt.
På vägen överraskade vi två små parvlar som kommit lite väl långt bort från lyan. Dock verkade de vara ganska hemmastadda i området vid Lännäs kyrka och var inte stressade så det störde. Verkade mer nyfikna än rädda då jag stannade bilen för att ta några kort.


Vi var anmälda för två starter och man kunde köpa in sig på en andra chans om man inte var nöjd med resultatet. Vårt första lopp nollade vi men i det andra tappade husse lite fokus och vi fick lite fel. Jag valde då att lösa andra chansen för att köra samma bana en gång till. Så här i efterhand kan man tycka vad man vill om det. Lilo orkade inte hålla fokus utan hittade på lite egna lösningar om vad man kunde göra på banan. Det blev en bra erfarenhet att få en bild av hur mycket hon orkar fokusera så här långt. Oavsett resultat så är jag jättenöjd över hennes beteende på banan. Följsam och hade koll på och följde mig bra i de allra flesta momenten. Bara att kolla på filmen här ovan så kan ni själva se hur duktig hon är.

Valpmys i mängd

Wynja fortsätter att vara den underbara mor och vårdnadsgivare med Queen-kullen. Med erfarenhet från ädelstens-kullen går hon bara från klarhet till klarhet. Det blev ju tre valpar i denna kullen, två tikar och en hane. Alla valparna är tingade och ska till varsin underbar flock där de verkligen är efterlängtade. Känns bra att ha träffat alla valpköparna innan och fått en bra känsla för dem i ock med att det är en liten del av sig själv man lämnar ifrån sig.
Ulla är ju hemma med valparna och tar hand om alla våra fyrbenta. Detta gör att hon får följa dem lite närmare än vad jag kan. Dessutom tar hon underbara bilder på de små och även på Wynja. Avslutar detta blogginlägg med några sötdödsbilder…