torsdag 10 juni 2010

"Upptäckaren" & "Dräparen"

I dag var mäklare Lisa här och fotograferade inför annonsen. Det blev fotat både inne och ute. Inne var värst eftersom vi fick flytta runt bohaget allteftersom fotona togs. Ute var det inga större problem, det var bara att hålla sig undan, vilket i sig kan vara svårt ibland. På onsdag nästa vecka får vi underlaget presenterat och tanken är att gården läggs ut för försäljning på hemnet.se kommande helg.
På lördag rullar jag och Ulla söderöver för att titta på fyra gårdar. Alla fyra är intressanta var och en på sitt vis så det blir spännande att se om annonserna stämmer med verkligheten.I kväll var jag ute och cyklade med mina två håriga adepter. Vi for upp på Halåsberget på den vanliga turen. När vi vänt och var på väg hemåt fick Griima spaning på något spännande vid sidan av vägen. Jag stannade till för att kolla vad det var och fick snabbt klart för mig att det var en sork som väckt hennes jaktintresse. Att det var en sork hördes på pipen den gav ifrån sig då Griimma försökte ta den. Under tiden gled Stina tyst upp vid sidan och tittade stilla på Griimas lite tama försök att ta sorken. Plötsligt dök Stina framåt och tog sorken precis framför nosen på Griima. Med en snärt på huvudet dräpte Stina sorken och stod stolt och vaktade sitt enorma byte mot Griimas nyfikna intresse. De jagar bra som team. En"upptäckare" och en "dräpare".

måndag 7 juni 2010

Nu går det fort igen...

Helgen avklarad. Tävlade uppe i Umeå med verklig glädje och fart. Har inte sett att Stina har haft denna fart på tävlingar tidigare. Bara början? Placeringar har vi slutat prata om nu i klass 3. Nu är det bara fullt ös och lycka som gäller och vi hade fyra urladdningar i Umeå. Kolla själva på filmen.I morgon tar Jessica examen nere i Strömsholm. Ulla far dit med Solveig medan jag måste vara kvar hemma och jobba. Dålig planering - visst. Men Ibland är det svårt att parera. Som mycket stolt far kan jag meddela att Jessica nu kan titulera sig både som B-instruktör och C-tränare. I går fick hon veta att hon var mer än godkänd på examinationen i torsdags. Till och med bäst i klassen. Märker ni hur tuppkammen reser sig? I morgon kväll kommer så världens bästa dotter hem för att smälta utbildning och börja praktisera kunskaperna.

Hemma är det full snurr. Det skall plockas undan och städas inför mäklarens fotografering av gården på torsdag. Så under nästa vecka läggs nog fastigheten ut för försäljning. Ulla och jag tar och åker söderut på lördag för att syna "fyra" objekt i sömmarna. Två på lördagen och två på söndagen. Det ska bli spännande. Ulla har jobbat på kanonbra med att sy ihop resan och visningar så det inte blir en massa onödigt farande.

Så fram till torsdag kväll är det fullt drag på Halåsen. Fixartider värre..............