söndag 25 april 2010

Det händer mycket omkring mig nu...

Efter att ha varit lite för mycket på jobbet verkar det som om det lugnat ner sig lite. Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen sist. Jag har helt enkelt inte haft tid eller kunnat koppla av för att kunna vara lite kreativ. Men nu är jag på G igen.

När Ulla var nere hos Jessica så hade jag hundarna med mig på jobbet. De fick vara i bilen men de fick komma ut på promenader och bra miljöträning då jag gick en del av promenaderna genom centrum i Östersund. Och där såg jag faktiskt årets första krokusar och tussilago. .Lite underligt är det allt att man ska stöta på dessa tydliga vårtecken mitt inne i stan. När jag sedan for hem så kollade jag in dikeskanterna lite extra. Det lyste rejält gult av "tussisar" i gruset på sina ställen. Härligt med vår. Nu väntar jag bara på den härliga grönskan. Åtminstone blir jag lite knäpp då jag ser mig omkring och ser hur mark och träd börjar skifta i grönt. Just den första grönskan ger mig sådan positiv energi
Som sagt det är mycket vår ute. Dagligen brukar jag ta med mig hundarna och gå upp till väderradarn uppe på Halåsberget. Där händer det alltid något spännande för hundarna. En och annan uppflaxande tjäderhöna att spänna ögonen i. Fantastiskt nog så far de inte iväg och skäller efter dessa stora skogsfåglar. Häromdagen så trodde jag att de fått fel i skallen för de stog bägge och tokskällde på en liten knotig gran som växte i symbios med en tall. Tanken föresvävade mig att denna trädkombination måste vara jätteläskig för hundarna. Dock hann tanken aldrig slå rot förrän en liten grävling rultade fram. Herr grävling struntade fullständigt i hundarna, som håll sig på behörigt avstånd, och tultade ner till en vägtrumma som den gick in i. Då var hundarna snabbt framme för att skälla lite extra och dra i sig dofterna ordentligt.Så sent som idag när jag hade Stina med mig när jag cyklade upp på berget så fick vi se en vacker räv som gled över vägen. Stina riste i hela kroppen och ville dra efter på en liten hubertusjakt men hon stannade som tur var kvar och drog inte iväg. Hennes morrande gick dock inta att ta fel på. -"Stick, här styr jag verksamheten"!
"Mammas lilla blå" blev i går tvättad och vårstädad. På varje sida sitter nu de flashiga bilmagneterna jag fick i födelsedagspresent av Ulla och Jessica. Så nu lär väl ingen missa vad jag och Stina anser vara "Vansinnigt kul".